Betyg?

Att betygsätta en bok med siffror eller inte är ju alltid en smaksak. Jag har tidigare aldrig gjort det på bloggen, men jag själv uppskattar alltid när någon betygsätter böcker på en skala. Nog för att jag alltid lägger störst vikt i vad recensenten skriver, men just den sista bedömningen är ganska trevlig.
 
Det svåra med sifferbetyg är att de visar inte allt. En bok, som den jag recenserade i mitt förra inlägg, fick 2,5 av 5. Det är ganska dåligt. Boken var ok. Den var underhållande, men språket och de ytliga relationerna drog ner betyget. För mig är betyget lite av helhetsintrycket. I detta fall kan jag rekommendera boken som en väldigt lättläst bok i en solstol. Däremot hade jag aldrig rekommenderat den till en mysig kväll i soffan. För mig vill jag ha en annan typ av bok då. Men det är liksom allt annat väldigt personligt och från person till person. 
 
Summan av kardemumman, jag testar att betygsätta böckerna framöver och får se som det stannar. Trevlig helg och jag måste tillägga hur kul det är att vara tillbaka på bokbloggsbanan igen! 

Postat av: Bokhuset

Jag hade också stora problem med det, sätta betyg eller inte sätta betyg. Jag började med det och slutade sen. Men tycker samtidigt att betyg är så lättillgängligt på något sätt, en bra avrundning efter en recension. Så jag kompromissade lite. Jag sätter inga betyg i inlägget, däremot på årssidan över lästa böcker. Då blir det lättare för folk när de kollar vad jag läst 2016 att direkt se vad jag tyckte var fantastiskt och vad som var mindre bra. En lösning som känns helt ok.

2016-09-23 @ 17:45:20
URL: http://https://bokhuset.ax/
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: