Kindle Paperwhite

I början på förra veckan ringde det på ett postombud på min dörr och skulle leverera ett litet paket. Jag beställde min Kindle under fredagen och fick den levererad på tisdagen. Eftersom man bara kan köpa den från USA, och eftersom man alltid måste tulla på allt där, så köpte jag mitt mörkblåa fina läderfodral från Amazon UK. Med gratis frakt och utan tull kunde jag vänta några dagar extra, och idag fick jag även det. Med perfekt passform och underbar färg är jag supernöjd!
 
Nu är min kära Kindle komplett och som ni ser läser jag just nu Extremely Loud and Incredibly Close av Jonathan Safran Foer. Kindlen är väldigt mycket mindre än min iPad, då den bara är 6" (medan min iPad 2 är 9,7"). Men skärmen, åh den ljuva skärmen. Att läsa med E Ink är något bland det bästa jag har läst på. Att sitta utomhus är som att läsa vanliga sidor och inget reflekteras. Den passar perfekt i handen och är så lätt. Nu kan jag enkelt ha med den i väskan och ta upp den på bussen och snabbt läsa några sidor. Den kan också enkelt synkas med andra devices, vilket gör att jag kan synka mina böcker till min iPhone och iPad. Det är så enkelt att den vet var man var på senast och man kan dirket bara byta mellan produkterna utan att behöva komma ihåg sidor (eller location, som kindle använder). Bara man installerar Kindle-appen till sin apple- eller android-produkt kan allt synkas. Har jag nämnt hur mycket jag älskar min Kindle och hur fantastisk den är!
 
Något som kan tilläggas är dock att man inte kan läsa in biblioteksböcker, som man oftast läser dem svenska böckerna genom. E-böcker på svenska tycker jag är väldigt dyrt och därför läser jag majoriteten (eller i princip alla) böcker på engelska. Ibland hittar jag gratisböcker och ibland finns de billigt att köpas på amazon (generellt 3.99 US dollar). Skulle man vilja läsa sina svenska biblioteksböcker på sin e-ink reader tror jag man kan göra det på kobo eller nook. Jag har inte jättebra koll på dem, då Kindle passar mig. 
 
Att min Kindle heter Paperwhite innebär att den har en inbyggd lampa. När det är ljust i rummet kan jag ha den på en hög nivå, så sidorna blir vitare och om det är mörkt eller om jag vill läsa på kvällen har jag den nästan på lägsta ljus-nivån. En kindle eller övriga e-ink readers har generellt en ganska grå skärm, men eftersom fle vill kunna läsa när det är mörkt och fler vill ha vitare sidor har en perfekt lösning kommit. Det här är den första produkten med lampa, vilket också medför att man ser fyra små lampor längst ner på skärmen och att ljuset inte är helt jämt. Det är inget som stör mig, men det kan störa andra. 
 
Vad läser ni på? Vanliga pappersböcker eller på någon tablet eller e-reader? 
 

Postat av: Emma

Jag undrar vad Kimdle paperwhite kostar att köpa från USA?

2013-04-08 @ 20:35:17
Postat av: Anna

Jag hade en Kindle Touch men "på den tiden" var jag inte alls så imponerad av e-böcker så jag sålde den eftersom den bara blev liggande. Insåg ganska snart att det var dumt gjort, borde ha haft kvar den. Började leta efter en ny och fastnade för Kindle Paperwhite, mest för att den hade bakgrundsbelysning vilket jag saknade på Kindlen jag hade, men då hade Paperwhite inte släppts än utan var planerad till våren 2013. Valde att bevaka den på webhallen.com och nu finns den ju där och jag är såååå sugen :) Just nu läser jag alla e-böcker i iPhonen, antingen med hjälp av Kindles app eller en annan e-bokläsar app, fungerar men saknar att ha nåt lite större.

Och jajustja, Calibre är ett bra, gratis, program om man någon gång vill läsa något annat format på sin Kindle än Amazons egna.

2013-04-08 @ 21:46:44
URL: http://dashedanddotted.blogspot.com
Postat av: Rikard

Vill du läsa biblioteksböcker på Kindle så går det hur fint som helst. Hämta gratisprogrammet ePubee: Ta bort DRM skyddet på filen du hämtat från biblan, konvertera till AZW3 i Calibre och flytta sedan över den till din Kindle - voila! :-)Kindle säljs t ex på Dustin.se - ingen anledning att köpa från USA.

Lycka till!

2013-08-12 @ 20:50:35
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: