Calibre & fråga och svar om Kindle Paperwhite

Ibland kan man finna e-böcker som inte har ett format som stöds av Kindlen. Ett vanligt exempel är ePub. Kindlen stödjer "Kindle Format 8 (AZW3), Kindle (AZW), TXT, PDF, unprotected MOBI, PRC natively; HTML, DOC, DOCX, JPEG, GIF, PNG, BMP through conversion" men det kan även vara skönt att konvertera PDF-böcker, då de är svåra att läsa på den lilla sex-tumsskärmen. 
 
Själv läste jag alla mina e-böcker på min iPad tidigare och har köpt många böcker som stödjer det formatet. Eftersom jag nu vill flytta över mina böcker till mina nya läsplatta är Calibre det enklaste programmet. Man kan masskonvertera böcker, lägga till egna framsidor på böckerna, föra över böckerna via en sladd till Kindlen så att det ser ut som böcker eller skicka över dem till sitt Amazon Whispernet (men då som personliga dokument och framsidan visas inte av boken på Kindlen, utan bara titeln). Amazon Whispernet är ett Cloud som sparar alla böcker så man kan läsa dem på alla sina devices (iPhone, iPad och Android).   Calibre kan ni ladda ner här (ny flik). 
 
 
 
Hur mycket kostar en Kindle Paperwhite?
 
Om du köper den från Amazon.com (den enda Amazon som levererar Kindles till Sverige) så kostar den cirka 1300 kr (exakt 199,98 US dollar inklusive frakt och tull (läggs till automatiskt) till Sverige). Frakten är extremt snabb och bra då det tar 2-4 dagar ("AmazonGlobal Priority Shipping (averages 2-4 days)"). Skulle man ha vägarna förbi USA blir det såklart väldigt mycket billigare att köpa den där, då den skulle kosta ca 120 dollar (ca 750 kr). Du kan även köpa den i svenska webbbutiker på Bazula (billigast), Webhallen eller Dustinhome. Men själv rekommenderar jag amazon.com, då de är billigast och har snabb leverans direkt till dörren. 
 
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: