Jag är Zlatan: Zlatans egen berättelse

av Zlatan Ibrahimovic och David Lagercrantz 
 
”Jag var en liten kille. Jag hade en stor näsa och läspade. I skolan kunde jag inte sitta stilla. Jag rusade runt hela tiden.Inget ont kunde hända mig om jag sprang tillräckligt fort.”
 
Zlatan Ibrahimovics uppväxt i Rosengård var tuff. Han stal cyklar och bråkade med familjen och lagkamraterna. Men tricksen från förorten tog han med sig till fotbollsplanen när han blev proffs i bland annat Milan och Barcelona. Med egna ord berättar Zlatan om kampen och kickarna, om livet som en av världens bästa fotbollsspelare.
 
Jag läste Zlatans bok för första gången på min läsplatta när den precis kommit ut. Nu har jag fått chansen att recensera och läsa den lättlästa versionen. Jag har länge varit nyfiken om hur det är att läsa en lättläst bok, och nu ska ni få resultatet: Det är väldigt annorlunda. Annorlunda är nog det rätta ordet. Lite av Lagerkrantz fina språk försvinner och själva läsandet går väldigt fort. Men trots allt detta är det väldigt skönt att läsa lättlästa böcker. Man missar inte mycket i handlingen och man kommer direkt på sak. 
 
Något jag kan sakna är den spektakulära inledningen med Zlatans tid i Barcelona och dessa ljuva händelser, men senare kommer samma information och historier. Jag försår verkligen varför böckerna blivit så populära. Inte bara att Zlatan är känd, boken är också en bra historia. Jag tycker att budskapet är enkelt; döm inte någon om du inte känner dem. Man vet aldrig vad en människa har varit med om eller hur deras liv har sett ut. 
 
Jag är intresserad av fotboll och kanske är det därför jag gillar boken lite extra mycket. Jag läste den alltid när jag kom hem från skolan och sen genom hela natten. Jag var inte jättepigg i skolan under den veckan, men jag fick läsa en underbar bok!
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: