Fifty Shades of Grey

av E.L. James
 
Part 1 of 3. When literature student Anastasia Steele goes to interview young entrepreneur Christian Grey, she encounters a man who is beautiful, brilliant, and intimidating. The unworldly, innocent Ana is startled to realize she wants this man and, despite his enigmatic reserve, finds she is desperate to get close to him. Unable to resist Ana's quiet beauty, wit, and independent spirit, Grey admits he wants her, too--but on his own terms. Shocked yet thrilled by Grey's singular erotic tastes, Ana hesitates. For all the trappings of success--his multinational businesses, his vast wealth, his loving family--Grey is a man tormented by demons and consumed by the need to control. When the couple embarks on a daring, passionately physical affair, Ana discovers Christian Grey's secrets and explores her own dark desires.
 
Hur ska man börja beskriva en bok som är så pinsam och sexig. Den var tänkt som en fanfiction av Twilight, men blev så populär att E.L. James plockade ner gratisboken på en fan-sida och publicerade den. Pinsamt nog gillar jag den också. Det är inte en bok jag skulle ha med mig på tunnelbanan, men hemma kan jag läsa den. 
 
Jag skulle nästan säga att det är en av mina favortiböcker. Jag läste ut hela triologin i somras och har redan läst alla ytterligare två gånger. Det är något med böckerna som trollbinder mig. Det är inte sexscenerna eller den BDSM-iga delen. Jag tror det är handlingen om Ana och hur dem träffas. Så vill du utmana dig själv in på en ny genre, LÄS DEN! Annars... strunta i det och läs säkert vidare. OBS: Rekomenderas inte läsas för människor under 16 år, typ.
 
Språket kanske inte är det bästa och jag skulle inte dö av lite mer variation, men annars är den bra. Engelskan är väldigt lättläst, så det är också ett plus. Jag gillar handlingen också. Ärligt talat så inser man att alla människor har en historia, hur man blev som är. Och jag gillade faktiskt slutet. Det känns som att det gör att det blir en ny öppning till andra boken. Det enda jag saknar i boken är lite mer människor. Man får bara följa och höra om två människor hela tiden. Jag hade gärna önskat att man fick lite mer information och miljö med några vänner eller familj. Fast jag vet inte. Kanske hade det inte stämt in med resten av boken. Den här boken hör ju in på erotikgenren... 
 
Engelska
Part 1. Fifty Shades of Grey 
Part 2. Fifty Shades Darker (recension)
Part 3. Fifty Shades Freed (recension)
 
Svenska
Del 1. Femtio nyanser av honom (recension)
Del 2. Femtio nyanser av mörker (recension)
Del 3. Femtio nyanser av frihet (recension)

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: