Femtio nyanser av honom

av E.L. James
 
Del 1 av 3. När litteraturstudenten Anastasia Steele intervjuar den framgångsrike vd:n Christian Grey blir hon helt tagen - han är ursnygg, men skrämmande. Övertygad om att hon inte kommer att träffa Grey igen gör hon allt för att glömma honom, tills han en dag dyker upp på hennes jobb och bjuder ut henne. Den naiva och oskuldsfulla Ana blir förskräckt när hon inser hur mycket hon vill ha Christian, och när han varnar henne för att komma honom nära blir hon bara mer intresserad. Men Christian Grey är ingen vanlig man - stormrik, passionerad och kontrollerande, med mörka hemligheter som döljs bakom den perfekta ytan. Snart upptäcker Ana mer än hon någonsin kunnat ana om sina egna begär, och allt det Grey gömmer för omvärlden... 
 
Och så var det dags för den svenska versionen. Jag kan börja med att säga att den var bättre på svenska. Språket var bättre och småmisstag osv i den engelska versionen var bättre i den svenska. Den här var såklart dock inte lika intressant på grund av att jag visste vad som skulle ske och hända. Den tog därför också längre tid att ta sig igenom, men det har ju inte någonting att göra med boken. Det är ju för att jag läst boken flera gånger på engelska innan. 
 
När det kommer litteraturen är denna bok inte direkt känd för att vara bra. Haha! Det är den inte heller. Det är en erotisk bok och det är inga jättekomplicerade beskrivningar eller något som får en att tänka själv. Men när jag läste boken var inte det heller något jag saknade. Det här är som sagt ingen sådan bok och skulle den innehållit "bättre litteratur" så hade det inte varit samma bok. Jag inser det här nu efter jag läste den svenska versionen, precis som efter jag läst den engelska. Jag måste säga att översättaren också har fått med allt precis som i den engelska. Det  känns som samma bok och översättningarna skulle vara så som jag föreställde mig. 
 
Som jag nämnde i min recension just för den engelska boken så gillar jag slutet. Jag brukar vara konstig och faktiskt gilla dessa slut. I detta fall visste jag att det var en triologi och så här kan det ju inte sluta så här. Ja, det var allt för den första delen. Den delen kommer ut om någon månad och den tredje och kommer ut i januari. 
 
 
Svenska
Del 1. Femtio nyanser av honom
Del 2. Femtio nyanser av mörker (recension)
Del 3. Femtio nyanser av frihet (recension)
 
Engelska
Part 1. Fifty Shades of Grey (recension)
Part 2. Fifty Shades Darker (recension)
Part 3. Fifty Shades Freed (recension)

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: