Du gamla, du fria

av Liza Marklund
 
Del 9. Annika Bengtzon är tillbaka på Kvällspressens redaktion i Stockholm efter tre år som tidningens korrespondent i Washington. Hon har återförenats med sin make, Thomas, som arbetar på justitiedepartementet med internationella säkerhetsanalyser. En eftermiddag hittas en ung småbarnsmamma död och översnöad bakom ett daghem i förorten Axelsberg i södra Stockholm. Hon är det fjärde offret på kort tid under liknande omständig-heter: kvinna, ung, mamma, knivhuggen bakifrån. Thomas befinner sig på en konferens i Nairobi. Under en rekognoseringsresa vid somaliska gränsen kidnappas hela delegationen – sju personer från olika delar av Europa. 
 
Äntligen lite ny spänning i Lizas böcker. De senaste tycker jag har varit okej, men inget mer. Den här boken var så bra, så spännande och så slukande. Jag älskar att spänningen håller i sig till sista kapitlet och att det är något nytt i boken än bara ett vanligt deckarfall. 
 
Det känns dock som en avslutning på bokserien. Den skiljer sig verkligen från de andra. Fast efter snart tio böcker kanske det är dags för ett avslut. Det finns inte jättemycket mer att komma med. Karaktärerna börjar bli lite tråkiga och det är inte lika roligt att följa deras utveckling. Men som sagt, om det här är slutet på serien så är det ett bra avslut. 
 
Det här med att skriva varannat kapitel om Annika och varannat om gisslandramat var lite irriterande i början. Själv är jag inte så jätteförtjust i parallella handlingar, speciellt inte när det handlar om olika tidsperioder. Men nu var det samtidiga händelser och tillslut började jag faktiskt gilla att man fick lite variation och två historier i en. 
 
Den här boken läste jag också i en ny bokform. Läs mer om den här. 
 
 
Del 1. Sprängaren
Del 2. Studio sex
Del 3. Paradiset
Del 4. Prime time
Del 5. Den röda vargen
Del 6. Nobels testamente
Del 7. Livstid
Del 8. En plats i solen
Del 9. Du gamla du fria

Postat av: Linnea

Hur sammanhängande är dessa böcker? Fick nämligen denna i julklapp förra året, men jag har ju inte läst någon av de tidigare böckerna så jag vet inte om det är någon ide att läsa den..

2012-10-09 @ 19:36:12
URL: http://liijobooks.blogspot.com
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: