Stolthet och Fördom / Pride and Prejudice

av Jane Austen


Stolthet och fördom är en av de där riktigt mäktiga kärleksromanerna som man kan läsa gång på gång. Berättelsen om hur Elizabeth Bennet och den svåråtkomlige mr Darcy på kringliga vägar kantade av förvecklingar och högmod långsamt närmar sig varandra hör till litteraturhistoriens verkliga höjdpunkter. Med sitt rika och engagerande persongalleri, sina vackra miljöer och med sin subtila humor har romanen inspirerat och fängslat otaliga läsare världen över och fortsätter att göra så.
 
Det som är mest intressant, enligt mig, är hur boken, efter 200 år, fortfarande kan gripa läsarna lika mycket idag, som den gjorde då. Jag tror att boken har en annan betydelse för oss idag, men huvudtanken med boken är densamma; den handlar om hur man kan ha fördomar om människor, som man egentligen inte känner, och få dem fördomarna krossade. Men även hur man kan trotsa sin stolthet och faktiskt förändras. Dessa två budskap visas redan i titeln, Stolthet och fördom, och det temat får man följa från första till sista sidan. Boken handlar också självklart mycket om romantik. Tiden boken skrevs var ju romantikens tid. Men det Jane Austen gjorde, som inte många andra vågade, det var att ha en stark kvinna med lite skinn på näsan, som huvudperson.
 
Ett typiskt citat från boken som sägs av Elizabeths far, mr Bennet: ”Du befinner dig i ett olycksaligt dilemma, Elizabeth. Från denna dag måste du bli en främling för en av dina föräldrar. Din mor vill aldrig se dig mer om du inte gifter dig med mr Collins, och jag vill inte se dig mer om du gör det.”
 
Jag kan börja med att säga att mr Collins är Elisabeths kusin och den man som kommer att få ärva deras hus. Det gör han pga. att mr och mrs Bennet aldrig fick någon son, och döttrarna kan inte ärva huset. På så sätt ville mrs Bennet att Elizabeth skulle gifta sig med honom, så att det kunde finnas kvar i familjen, men mr Bennet var klokare och kunde inte låta sin dotter göra det. Här ser man tydligt skillnaden mellan Elizabeths far och mor. Fadern ville det som skulle göra hans dotter bäst; ville hon inte gifta sig skulle hon inte behöva det. Medan hennes mor ville styra hennes liv; hon tyckte att mr Collins tjänade för mycket pengar för att kunna nekas ett äktenskap. Det som sedan skedde var att Elizabeth, som var sin fars dotter, skulle självklart neka till ett giftermål.
 
Jag själv tycker att boken är genialisk. För mig är det en bok som beskriver vilken kärlek som helst. Att den är skriven för ca 200 år sedan, som jag sa innan också, gör inget. Det gör snarare boken ännu mer mysig på grund av den fina syn man får för naturen och byggnaderna. Man får också en inblick i hur annorlunda livet var då. Det gör att jag blir ännu mer tacksam för hur världen och kvinnans rättigheter har utvecklat sig till hur det är idag.
 
Jag kan också tillägga att det inte finns någon action eller något äventyr i boken, men genom starka karaktärer och den ironiska humorn blir boken ändå spännande. Jane Austen ville alltså visa att människor kan förändras och klasskillnader spelar ingen roll. Trots den svåra tid hon själv levde i skrev Austen på ett tillöst sätt som vi fortfarande kan förstå och spegla oss själva i.  
 
 
Stolthet och fördom med Jennifer Ehle som Elizabeth och Colin Firth som Mr Darcy.
 
 
Klicka här för att se samtliga avsnitt. 

Var är Alaska? / Looking for Alaska

av John Green
 
Miles lämnar ett trist, ensamt liv på High School bakom sig och anländer till internatskolan Culver Creek i Alabama en tryckande het dag strax före terminens början. Han längtar efter förändring och ett nytt liv och hoppas kunna hitta det på Culver Creek. Och visst förändras hans liv. Livet på skolan bygger på vänskap, fiendskap och ständiga brott mot skolans stränga regelverk. Inom loppet av något dygn har han fått ett nytt namn, "Bullen", fått en ny vän, Översten, och lärt sig en och annan ny ovana. Och han träffar Alaska Young - den smartaste, roligaste och snyggaste tjej han någonsin sett. Hon förändrar hans liv mer än något annat, mer än han någonsin kunnat ana...
 
Jag började läsa boken på en timmes bussresa ut till en vän på Vaxholm. Jag läste på hemvägen ochså och blev fullkomligt förälskad. Jag lämnade sedan tillbaka den på bibblan och läste vidare på min iPad. Jag måste igen säga att en bok är så mycket bättre på originalspråk. Men den här boken är nog en av mina favoriter! Jag har inte sträckläst den och det gjorde jag rätt i. Eftersom jag hade så mycket i mitt liv just när jag läste den fick jag hela tiden bara läsa några tio sidor. För er som lärser mycket vet ni att det är Ingenting! Jag avslutade boken häromveckan och då hade jag nog läst den i ett par månader. Sista 100 sidorna sträckläste jag, men det andra kom jag ihåg från i somras. 
 
Det är ett sådant språk som är så annorlunda och hela boken är som ett nytt koncept för mig. En av sakerna jag gillade mest var just att jag inte visste vad som skulle hända. Det är sjukt egentligen hur en av mina favoritböcker kunde ta så lång tid att läsa. Det var inte så att den var dålig eller tråkig i början. Jag hade bara annat jag var tvungen att prioritera före.. Och ja, jag gillade slutet. 

NYA BÖCKER

Här har ni lite nya böcker jag ska läsa. Jag är så lässugen att jag ska lägga mig i sängen nu och bara läsa. I timmar! Godkväll, nu ska jag läsa.
 

Mardrömsvecka

Måste bara varna att jag kommer att plugga väldigt mycket den här veckan... Därför har jag inte lika mycket tid att läsa och skriva recensioner. Jag har flera examinationer varje dag och mycket som ska förberedas och pluggas till... Vad gör ni? Plugar ni eller jobbar?
 

Beautiful Creatures

Jag har sett den här trailern på flera bokbloggar tidigare, men tittade på den först idag. Åh, var bra den verkar! Jag blir jättesugen på att läsa boken/böckerna och bara smälta in i en fantasivärld. Det är sjukt hur många böcker som lockar mig just nu. Jag vill bara vara hemma ett par veckor och läsa. Har ni läst Beautiful-serien?
 
 

Eld

av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren


Del 2 av 3. De utvalda ska börja andra året på gymnasiet. Hela sommarlovet har de hållit andan i väntan på demonernas nästa drag. Men hotet kommer från ett håll de aldrig kunnat förutse. Det blir alltmer uppenbart att något är väldigt, väldigt fel i Engelsfors. Det förflutna vävs ihop med nuet. De levande möter de döda. De utvalda knyts allt tätare till varandra och påminns återigen om att magi inte kan lindra olycklig kärlek eller laga krossade hjärtan.
 
Det var väldigt enkelt att ta upp och läsa Eld efter dess tidigare bok Cirkeln. Jag hade läst några recensioner och var säker på att också denna bok var jättebra. Och oj vilken litteratur! Vilken ungdomsbok och vilken enkel bok att "ta sig igenom". Att ta sig igenom boken var dock inget man gjorde! Varje sida jag läste var underbar och jag ville bara läsa och läsa och fortsätta läsa! Jag fattar inte att den var så lång. När jag läser på min läsplatta kan jag inte direkt bedömma antalet sidor, eftersom det är ett annat antal för mig, men oj så bra boken var!
 
Precis som jag nämnde i Cirkeln så smälter allt in så bra. Man tänker inte på att det är häxor som springer omkring och jag tror att det är på grund av alla känslor boken förmedlar. Herregud vad jag längtar till den sista boken! 
 
Del 1. Cirkeln (recension)
Del 2. Eld
Del 3. Nyckeln (kommer ut under 2013)
 

Lite av det bästa

Vad ska man äta när man läser? Ibland äter jag det bästa som finns. Idag är en sådan dag.

JUST NU

En ny lästyp

Jag har fått chansen att läsa en väldigt ny lästyp. Jag har tidigare sett dessa böcker i vissa bokaffärer och nu äger jag min första bok. Jag har läst alla Liza Marklunds böcker, men inte hunnit med den sista. Jag ska börja läsa boken snarast och återkommer med en recension om någon vecka, eller när jag är klar. 
 
 

Jag vill aldrig röra mig

När det är så här mysigt och mörkt ute kan solen aldrig komma upp igen. Fast då skulle jag aldrig kunna komma ur min bekväma bokläsar-positionen, och jag behöver pengar att köpa nya böcker med, och en skolundervisning så jag kan få ett bra jobb. Ja, ni ser problemet...
 
 

Kvällsläsning

Godkväll
 

Nya pocketböcker

Idag fick jag ytterligare ett paket med lite böcker. Två nya pocketböcker, väldigt olika också. En ungdomsbok och ettan i en deckartriologi: Gilla hata horan av Johanna Nilsson och Djävulens tonsteg av Hans-Olov Öberg. 
 

Frukost med en bok

Så här mysigt har jag det ibland på mornarna. 
 
 
Sojayoghurt med nötblandning och banan samt riskakor och en espresso. 

Dagens post 18/9-12

Titta vad som trillade ner i brevlådan idag. Zlatans underbara bok Jag är Zlatan (kan köpas som lättläst här) och Strindbergs Röda rummet (köpes här). De är båda lättlästa och jag tänkte skriva recensioner på dem så småningom, samt jämföra dem med sina originalböcker. 
 
Har ni läst några lättlästa böcker någon gång? Hur tyckte ni dem var?
 
 
 

Fallen novels

Jag vet inte om jag ska börja läsa dessa böcker. Jag har alla hemma, på min iPad, och funderar på om dem är läsvärda. Är det någon som har läst dem? Ska jag läsa eller inte läsa? Det är så många bokbloggar som har bloggat om dem... Så jag vet inte.
 
 

Topp 100

De fetstilta böckerna är de jag har läst och de kursiva är dem jag håller på att läsa eller påbörjat men inte har läst ut. Kopiera gärna och fyll i själv!
 
1. Harry Potter (series), by J.K. Rowling
2. The Hunger Games (series), by Suzanne Collins
3. To Kill a Mockingbird, by Harper Lee
4. The Fault in Our Stars, by John Green
5. The Hobbit, by J.R.R. Tolkien
6. The Catcher in the Rye, by J.D. Salinger
7. The Lord of the Rings (series), by J.R.R. Tolkien
8. Fahrenheit 451, by Ray Bradbury
9. Looking for Alaska, by John Green
10. The Book Thief, by Markus Zusak
11. The Giver (series), by Lois Lowry
12. The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy (series), by Douglas Adams 
13. The Outsiders, by S.E. Hinton
14. Anne of Green Gables (series), by Lucy Maud Montgomery
15. His Dark Materials (series), by Philip Pullman
16. The Perks of Being a Wallflower, by Stephen Chbosky 
17. The Princess Bride, by William Goldman
18. Lord of the Flies, by William Golding
19. Divergent (series), by Veronica Roth 
20. Paper Towns, by John Green
21. The Mortal Instruments (series), by Cassandra Clare 
22. An Abundance of Katherines, by John Green (läser just nu)
23. Flowers for Algernon, by Daniel Keyes
24. Thirteen Reasons Why, by Jay Asher
25. The Curious Incident of the Dog in the Night-Time, by Mark Haddon
26. Speak, by Laurie Halse Anderson
27. Twilight (series), by Stephenie Meyer
28. Uglies (series), by Scott Westerfeld
29. The Infernal Devices (series), by Cassandra Clare
30. Tuck Everlasting, by Natalie Babbitt
31. The Absolutely True Diary of a Part-Time Indian, by Sherman Alexie
32. The Sisterhood of the Traveling Pants (series), by Anne 
Brashares
33. The Call of the Wild, by Jack London
34. Will Grayson, Will Grayson, by John Green, David Levithan
35. Go Ask Alice, by Anonymous
36. Howl’s Moving Castle, by Diana Wynne Jones
37. Stargirl, by Jerry Spinelli
38. A Separate Peace, by John Knowles
39. Vampire Academy (series), by Richelle Mead
40. Abhorsen Trilogy / Old Kingdom Trilogy (series), by Garth Nix
41. Dune, by Frank Herbert
42. Discworld / Tiffany Aching (series, by Terry Pratchett
43. My Sister’s Keeper, by Jodi Picoult
44. The Dark is Rising (series), by Susan Cooper
45. Graceling (series), Kristin Cashore 
46. Forever…, by Judy Blume
47. Earthsea (series), by Ursula K. Le Guin
48. Inheritance Cycle (series), by Christopher Paolini
49. The Princess Diaries (series), by Meg Cabot
50. The Song of the Lioness (series), by Tamora Pierce
51. Treasure Island, by Robert Louis Stevenson
52. Delirium (series), by Lauren Oliver
53. Anna and the French Kiss, by Stephanie Perkins
54. Hush, Hush Saga (series), by Becca Fitzpatrick 
55. 13 Little Blue Envelopes, by Maureen Johnson
56. It’s Kind of a Funny Story, by Ned Vizzini
57. The Gemma Doyle Trilogy (series), by Libba Bray 
58. Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children, by Ransom Riggs
59. The House on Mango Street, by Sandra Cisneros
60. Something Wicked This Way Comes, by Ray Bradbury
61. The Chocolate War, by Robert Cormier
62. Just Listen, by Sarah Dessen
63. A Ring of Endless Light, by Madeleine L’Engle
64. The Truth About Forever, by Sarah Dessen
65. The Bartimaeus Trilogy (series), by Jonathan Stroud
66. Bloodlines (series), by Richelle Mead 
67. Fallen (series), by Lauren Kate
68. House of Night (series), by P.C. Cast, Kristin Cast 
69. I Capture the Castle, by Dodie Smith
70. Nick & Norah’s Infinite Playlsit, by Rachel Cohn, David Levithan
71. Before I Fall, by Lauren Oliver
72. Unwind, by Neal Shusterman
73. The Last Unicorn, by Peter S. Beagle
74. The Maze Runner Trilogy (series), by James Dashner
75. If I Stay, by Gayle Forman
76. The Blue Sword, by Robin McKinley
77. Crank (series), by Ellen Hopkins
78. Matched (series), by Allie Condie
79. Gallagher Girls (series), by Ally Carter 
80. The Goose Girl, by Shannon Hale
81. Daughter of the Lioness / Tricksters (series), by Tamora Pierce
82. I Am the Messenger, by Markus Zusak
83. The Immortals (series), by Tamora Pierce
84. The Enchanted Forest Chronicles (series), by Patricia C. Wrede
85. Chaos Walking (series), by Patrick Ness
86. Circle of Magic (series), by Tamora Pierce
87. Daughter of Smoke & Bone, by Laini Taylor
88. Feed, by M.T. Anderson
89. Weetzie Bat (series), by Francesca Lia Block
90. Along for the Ride, by Sarah Dessen
91. Confessions of Georgia Nicolson (series), by Louise Rennison 
92. Leviathan (series), by Scott Westerfeld
93. The House of the Scorpion, by Nancy Farmer
94. The Chronicles of Chrestomanci (series), by Diana Wynne Jones
95. The Lullaby, by Sarah Dessen
96. Gone (series), by Michael Grant
97. The Shiver Trilogy (series), by Maggie Stiefvater
98. The Hero and the Crown, by Robin McKinley
99. Wintergirls, by Laurie Halse Anderson
100. Betsy-Tacy Books (series), by Maud Hart Lovelace

När jag inte läser...

När jag inte läser böcker eller recenserar dem, då pluggar jag. Okej, kanske inte hela tiden. Men går man sista året på gymnasiet, vill komma in på en bra utbildning efter, då behövs lite läxläsning lite då och då. 
 
Att sitta vid ett städat skrivbord när jag pluggar gör situationen lite bättre. 

Yttersta offret / Last Sacrifice

av Richelle Mead
 
Del 6 av 6. Mord. Kärlek. Svartsjuka. Och det yttersta offret. Om två veckor kan Rose vara död. Vad är hon beredd att offra för att bevisa sin oskuld? Drottningen är död och Rose Hathaway sitter fängslad för högförräderi. Men hennes planer krossas när Abe, hennes opålitliga far (och så kallade advokat), kommer med nyheten att Rose ska avrättas 
om två veckor. För första gången i sitt liv är hon riktigt, riktigt rädd. Samtidigt befinner sig Rose bästa vän Lissa vid hovet i en livsfarlig kamp om tronen. Men kanske finns det ett sätt att motarbeta de krafter som håller på att splittra moroi och bevisa Rose oskuld? Plötsligt står Rose och Lissa inför den tuffaste utmaningen i sina liv. Tänk om de bara kan lyckas genom att offra det som betyder mest av allt i hela världen? Varandra.
 
Den avslutande boken. Här knyts säcken ihop och alla får sitt lyckliga slut. Jag måste säga att allt inte blev sådär sockersött som det kanske skulle kunna bli, men för Lissa och Rose slutar bok-serien här. Det fanns vissa trådar som fortfarande var lite lösa, men det gjorde nog Richelle avsiktligt. För i hennes nästa serie, Bloodlines, får man följa Jill, Adrian, Sydney och Eddie i nya äventyr. Annars så är boken ganska chokerande. Jag måste erkänna att jag inte hade en aning om vem som var mördaren förens avslöjandet. Läs gärna mina andra recensioner om de tidigare böckerna och glöm för guds skull inte att läsa Bloodlines
 
Detta är del sex i en avslutad serie bestående av sex böcker. Vill ni läsa mer om skolan och karaktärerna finns en spinn-off serie vid namn Bloodlines, dock ej översatt till svenska. Där kan du fortsätta följa Eddie, Adrian och andra karaktärer från Vampire Academy. 
 
 
Del 1. Törst / Vampire Academy (recension)
Del 2. Fruset blod / Frostbite (recension)
Del 3. Skuggkysst / Shadow Kiss (recension)
Del 4. Löftet / Blood Promise (recension)
Del 5. Andens kraft / Spirit Bound (recension)
Del 6. Yttersta offret / Last Sacrifice

Katarina von Bredow

Nostalgi på hög nivå. Jag kommer fortfarande ihåg när jag läste första boken. Jag var 14 år och låg uppe till 6 på morgonen. Jag kunde bara inte släppa boken. Klicka på varje bild för att köpa den boken. Cirka 40 kr från bokus.com
 
Här ser ni alla böcker jag har läst av Katarina von Bredow. Vilka böcker har ni läst?
 
 
 

Cracked Up to Be

av Courtney Summers


When "Perfect" Parker Fadley starts drinking at school and failing her classes, all of St. Peter's High goes on alert. How has the cheerleading captain, girlfriend of the most popular guy in school, consummate teacher's pet, and future valedictorian fallen so far from grace? Parker doesn't want to talk about it. She'd just like to be left alone, to disappear, to be ignored. But her parents have placed her on suicide watch and her conselors are demanding the truth. Worse, there's a nice guy falling in love with her and he's making her feel things again when she'd really rather not be feeling anything at all. Nobody would have guessed she'd turn out like this. But nobody knows the truth. Something horrible has happened, and it just might be her fault.
 
Många säger att denna bok är mycket bättre än Some girls are, som också är skriven av Courtney Summers, men där kan jag inte hålla med. Den här boken är bra och så, men den är inget för mig. Jag hittar ingen speciell handling eller vad boken egentligen handlar om. Jag kan inte relatera till huvudkaraktären och det är där det brister. Trots det så är boken ändå spännande och jag vill hela tiden ta upp boken (eller i mitt fall min iPad) och fortsätta läsa. Fast det kanske ändå inte är en gott tecken?
 
Efter att jag har läst boken brukar jag känna om den var bra eller inte, eftersom en bra bok brukar lämna ett tomrum inom mig när den är utläst. När jag läste ut den här boken igårkväll kände jag att den här boken var bara skön att lämna sig bakom och jag känner mig inte påverkad på något större sätt. Det är inte så att jag på inte tycker att ämnet Summers tar upp inte är viktigt, det är det! Men jag gillar bara inte boken. Jag hade hoppats att den hade mer djup, och inte bara en handling som går framåt väldigt snabbt. 
 
Det är speciellt vissa scener jag önskade kunde vara mer välskrivna och längre. Ibland visar det sig att det har gått en längre tid och jag gillar det inte. Jag gillar inte när författaren hoppar så mycket i tid och rum. Jag tycker att personligheten och bakgrunden till huvudkaraktären, i detta fall Parker, försvinner. Som jag nämnde innan så kan jag inte identifiera mig med Parker, och det är där felet ligger. Hon är för elak och för konstig för att kunnas relateras till. Visst, många är nog perfektionister som Parker (mig lite inkluderad där), men att vara så fullkomligt elak och omogen är för otrovärdigt. Jag rekommenderar er istället att läsa andra böcker som Courtney Summers har även skrivit. Dem heter This is Not a Test, Fall For Anything och Some girls are (se nedan). Läs dem, dem är bättre!
 

Omläsning: Harry Potter och De Vises Sten

av J.K. Rowling 
 
Del 1 av 7. Harry Potter växer upp hos sin elaka moster, morbror och kusin, ovetandes om vem han egentligen är. På sin elvaårsdag träffar han halvjätten Hagrid som avslöjar att han är son till två mäktiga magiker som blev mördade av den onde Lord Voldemort. När Voldemort försökte mörda Harry slog förbannelsen fel och träffade istället Voldemort själv, som försvann i form av en ynklig ande. Harry själv fick bara ett blixtliknande ärr i pannan till minne av händelsen. Eftersom han besitter magiska krafter ska han börja på Hogwarts, en internatskola som lär ut trolldom.
 
Jag älskar Harry Potter. Jag har bestämt mig att läsa om hela serien på engelska och nu har jag läst ut ettan. Jag har glömt bort hur olika böckerna och filmerna egentligen är. Så otroligt mycket bättre. Att läsa boken på iPaden är egentligen ingen skillnad. Som ni ser på den lilla boken har jag faktiskt ettan på franska också. Ja, jo, jag har läst ut några kapitel. Det var för cirka ett år sedan. Längre har jag inte kommit på det språket...
 
Jag fullkomligt älskar hur många kapitel det är innan man får träffa resten av magi-folket. Jag älskar uppladdningen innan Harry får brevet och sedan hur Hagrid kommer in. Jag älskar Harry Potter helt enkelt! Om du för någon anledning inte har läst boken blir du ALDRIG för gammal! Jag vet att många har recensierat den och skrivit om den, därför vill jag bara säga: LÄS, läs, läs!
 
Del 1. Harry Potter och De Vises Sten / and the Philosopher's stone
Del 2. Harry Potter och Hemligheternas kammare / and the Chamber of Secrets (recension)
Del 3. Harry Potter och fången från Azkaban / and the Prisoner of Azkaban (recension)
Del 4. Harry Potter och den flammande bägaren / and the Goblet of Fire (recension)
Del 5. Harry Potter och Fenixorden / and the Order of the Phoenix (recension)
Del 6. Harry Potter och Halvblodsprinsen / and the Half-blood Prince (recension)
Del 7. Harry Potter och dödsrelikerna / and the Deathly Hallows (recension)
 

Cirkeln

av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren


Del 1 av 3. Engelsfors. Vackert namn, risig stad. Omgiven av djupa skogar där människor ofta går vilse och försvinner. Höstterminen har just börjat när en elev hittas död på en av gymnasieskolans toaletter. Alla förmodar att det var ett självmord. Alla utom de som vet sanningen. Sex tjejer har just börjat gymnasiet. De har inget gemensamt - förutom att en uråldrig ondska jagar dem. En natt då månen färgats mystiskt röd förs alla sex till den nedlagda folkparken. De vet inte hur de har kommit dit eller varför de är där, men utan varandra kommer de inte att överleva. De får veta att de är häxor. De Utvalda, som nämns i en uråldrig profetia. Plötsligt är gymnasiet på liv och död - bokstavligt talat. De måste lära sig samarbeta trots sina olikheter, och kontrollera de magiska krafter som vaknat till liv inom dem. Tiden håller på att rinna ut. De måste hitta och besegra ondskan som jagar dem, innan ondskan hittar dem.
 
Detta är en ungdomsfantasy och har länge varit hypad i Sverige. Jag trodde att boken skulle vara tjock och seg, men oj så fel jag hade. Jag önskar nästan att den var ännu längre och att den aldrig tog slut. Författarna får boken att verka normal, nästan som en vanlig liten berättelse, det vill säga att handlingen är så lätt att tro på. Alla övernaturliga saker och människor är som något naturligt och människorna är så... vanliga. De har samma problem som vilken ungsom som helst: självmordstankar, ätstörningar, vänskap, kärlek och tillhörighet. 
 
Annars är boken väldigt spännande, välskriven och underhållande. Jag älskar att jag inte kan lista ut vad som ska hända innan. Helt plötsligt är en helt vanlig person inblandad i häxeriet och en tidigare snäll person visar sig vara "ond". Men nej, boken är inte så löjlig som den låter när man läser om den. Många böcker som jag har läst efter alla andra vänner, är böcker som denna. Man har förutfattade meningar om boken och tror något som inte är där. 
 
 
Del 1. Cirkeln
Del 2. Eld (recension)
Del 3. Nyckeln (kommer ut under 2013)
 

Att göra en solig höstdag.

Omläsning är det bästa som finns. Snart får ni lite recensioner om Millennium-triologin. 

Stefan's Diaries: The Craving

av Kevin Williamson och Julie Plec
 
Part 3 of 6. Blood brothers... After his brother, Damon Salvatore, betrays him in New Orleans, Stefan starts over in Manhattan. Vowing never to harm another human, he roams the streets, trying to disappear into the city's chaos. But just when he thinks he's left his past behind, Stefan discovers that he can never escape his brother. Damon has grand 
plans for the vampire Salvatore brothers--whether Stefan likes it or not. Together, they take New York by storm.  When their exploits end up on the society pages, an old enemy resurfaces--one hell-bent on revenge.
 
(Den här bokserien har egentligen inte mycket med originalbokserien att göra. Dessa böcker bygger helt och hållet på TV-serien och är skrivna av Kevin Williamson och Julie Plec, som är manusförfattare för TV-serien The Vampire Diaries.)
 
Den här boken i serien tycker jag nog är den bästa hitills. Jag gillar att Stefan bryter från Damon och åker iväg till New Orleans. Det är ganska roligt och underhållande att följa snälla Stefan bli blodätande och en vampyr, helt enkelt. När Damon är tillbaka tycker jag dock att boken får lite mer action igen. Ibland är boken lite seg och tråkig, men ärlig talat bryr jag mig inte så mycket. Jag vill bara läsa mer och mer om bröderna Salvatore och hur deras liv var innan Elena och hela nutids-TV-serien. 
 
 
Del 1. Stefan's Diaries: Origins (recension)
Del 2. Stefan's Diaries: Bloodlust (recension)
Del 3. Stefan's Diaries: The Craving
Del 4. Stefan's Diaries: The Ripper (recension kommer)
Del 5. Stefan's Diaries: The Asylum (recension kommer)
Del 6. Stefan's Diaries: The Compelled (recension kommer)
 

Omläsning: Om jag kunde drömma / Twilight

av Stephenie Meyer
 
Del 1 av 4. Isabella Swan flyttar till Forks, en liten regnig sovstad i Washington. Hon förväntar sig att hennes nya liv ska bli lika långtråkigt som staden själv. Men när hon träffar den gåtfulle och förföriske Edward Cullen tar hennes liv en oväntad och farlig vändning. Edward har länge lyckas hålla sin identitet som vampyr hemlig. Men nu går ingen säker, minst av allt Bella som är den person Edward håller mest av. Edward och Bellas förhållande balanserar på knivseggen mellan begär och livsfara.
 
Att skriva en recension några år efter att jag läste boken för första gången är svårt. Men jag kommer ihåg känslan: jag älskade den! Det är ingen tillfällighet att den blivit så populär och att så många böcker blivit inspirerade av den. Tjej möter farlig kille. Båda blir kära. Lite problem. Fortsätter leva lyckligt. Det är ungefär boken. När jag läste boken nyligen märkte jag att jag har blivit för gammal. Jag tror man måste vara under 16 för att uppskatta den idag. Eller kanske bara inte läsa den 10 gånger. Vem vet. 
 
I alla fall är handlingen så enkel och ändå ganska djup. Eller vem skämtar jag med. Hur djup är handlingen egentligen? Boken handlar om tjej som möter kille. Killen är farlig. Tjejen blir kär. Han älskar henne. Hon älskar honom. Har ni hört den här historien innan? Nej men det jag älskar med boken är hur Meyer är så direkt med allt. Dialogerna är ofta och händelserna är snabba och är precis så långa som behövs. Läs om ni inte redan har! 
 
Del 1. Om jag kunde drömma / Twilight
Del 2. När jag hör din röst / New Moon (recension kommer)
Del 3. Ljudet av ditt hjärta / Eclipse (recension kommer)
Del 4. Så länge vi båda andas / Breaking Dawn (recension kommer)
(Del 5. Bree Tanners andra liv / The Short Second Life of Bree Tanner (recension))
 

Andens kraft / Spirit Bound

av Richelle Mead
 
Del 5 av 6. Rose Hathaway har återvänt från Ryssland till S:t Vladimirs skola och sin bästa vän Lissa. Sista terminen på high school går äntligen mot sitt slut. De längtar efter att deras nya, förhoppningsvis lite friare, liv utanför skolans järngrindar ska börja. Men Rose kan inte glömma att Dimitri fortfarande lever och väntar på henne någonstans där ute. Hon 
misslyckades med att döda honom när hon hade chansen. Och nu är hennes värsta mardrömmar på väg att bli verklighet. Om hon inte självmant förenar sig med honom kommer han att jaga henne tills hon faller i hans strigoi-grepp. För evigt. Men det finns ett litet hopp om att allt inte är kört; Rose har nämligen en plan. En helt, helt galen och livsfarlig plan!
 
Rose har äntligen återvänt till Lissa och Dimitri är vid liv! Jag anade redan i förra boken att något var på gång, men nu var det sant. Den här boken var lång. Kanske några sidor för lång. Bitvis känner jag att vissa scener kunde kapats och bara försvunnit. 
 
Detta är del fem i en avslutad serie bestående av sex böcker. Vill ni läsa mer om skolan och karaktärerna finns en spinn-off serie vid namn Bloodlines, dock ej översatt till svenska ännu. Där kan du fortsätta följa Eddie, Adrian och andra karaktärer från Vampire Academy. 
 
 
Del 1. Törst / Vampire Academy (recension)
Del 2. Fruset blod / Frostbite (recension)
Del 3. Skuggkysst / Shadow Kiss (recension)
Del 4. Löftet / Blood Promise (recension)
Del 5. Andens kraft / Spirit Bound
Del 6. Yttersta offret / Last Sacrifice (recension)

To-do classics

Jag har senaste tiden bara läst YA-böcker och dark romance. Just nu börjar jag bli väldigt sugen på att läsa lite klassiker. Jag har innan läst bland annat The Lord of the Flies av William Golding, 1984 av George Orwell, systrarna Brontës kända verk och några av Jane Austens böcker. Nu vill jag bland annat läsa Vilhem Mobergs tetralogi och Moa Martinssons triologi. Jag ser riktigt fram emot dem, trorts att jag sett Utvandrarna-filmerna... och ja, de är inte de mest underhållande... jag kommer tillbaka om böckerna senare. Kanske om några år eller så. Vi får se. 
 
Här har ni dem. Det här är böckerna jag inte har läst... ännu!

Det är så logiskt alla fattar utom du

av Lisa Bjärbo


I fyra år har Johan varit hemligt kär i sin tjejkompis. I fyra år har han bitit ihop, lyssnat, spelat intresserad när hon babblat om sina kärlekshistorier. Men nu går det inte längre. Han kommer att explodera! Johan och Ester har varit bästa kompisar sedan tidernas begynnelse. Först satt de bredvid varandra i sandlådan, nu är de 16 år och sitter bredvid varandra i gymnasieklassrummet på Katedralskolan i Växjö. De vet precis allt om varandra. I alla fall nästan. Det är bara en sak som Johan inte har talat om för Ester - han har varit kär i henne de senaste fyra åren, och tycker inte att det här med bästa kompisar räcker längre. Tyvärr verkar Ester bara ha ögon för den där pinnen med gitarren. Han med hårdrocksfrisyr och slitna converse. Adam. Ester får gåshud bara hon hör namnet. Hon förstår inte alls varför Johan tjurar så mycket den här hösten, livet är ju fantastiskt! I alla fall fram till den där halloweenfesten, när allt händer på samma gång...  
 
En av årets bästa ungdomsböcker! Jag var så himla glad varje gång jag vände sida. Den känns så oerhört verkligt. Jag bara kliver in i världen och där är jag. Trots att man hade en känsla av hur boken skulle sluta visste man aldrig att det var fallet förens de sista sidorna. Jag läste den för ett par månader sedan, så detaljerna är lite suddiga, men på grund av att den lämnade ett sådant stort intryck på mig kommer jag ändå ihåg mycket. Snälla jag ber er: LÄS DEN; läs den, läs den!
 
Om ni gillar den här boken kan ni också läsa Här ligger jag och blöderHimlen börjar härAllt jag säger är sant eller Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag
 
Vill ni läsa ett smakprov från boken? Här kan ni göra det.

Nytt in

Helt nya 20 kr/st från Myrorna. Nyinköpta idag. 
 

Cirkeln-Eld-Nyckeln

Är det bara jag som längtar, längtar, längtar efter den tredje och sista boken i Cirkeln-Eld-Nyckeln-triologin. Som ni kanske listat ut heter den Nyckeln och kommer ut hösten 2013. Det känns som en evighet. Det är en evighet. Över ett års väntan är framför oss. Mina bokrecensioner om Cirkeln och Eld kommer snart. 
 

Fifty Shades Freed

av E.L. James


Part 3 of 3. When unworldly student Anastasia Steele first encountered the driven and dazzling young entrepreneur Christian Grey it sparked a sensual affair that changed both of their lives irrevocably. Shocked, intrigued, and, ultimately, repelled by Christian's singular erotic tastes, Ana demands a deeper commitment. Determined to keep her, Christian agrees. Now, Ana and Christian have it all--love, passion, intimacy, wealth, and a world of possibilities for their future. But Ana knows that loving her Fifty Shades will not be easy, and that being together will pose challenges that neither of them would anticipate. Ana must somehow learn to share Christian's opulent lifestyle without sacrificing her own identity. And Christian must overcome his compulsion to control as he wrestles with the demons of a tormented past. Just when it seems that their strength together will eclipse any obstacle, misfortune, malice, and fate conspire to make Ana's deepest fears turn to reality.
 
Triologin är avslutad. Jag måste börja med att säga att slutet är perfekt. Det var alldeles underbart att få läsa lite andra saker i slutet med. Bland annat Christians första jul, eller bäst av allt: Christians point of view i första mötet med Ana, magiskt! Språket är ungefär som tidigare, inget litterärt underverk, men okej. Oftast är mina favoritböcker inte böcker som är så fantastiskt formulerade. Bland annat Stieg Larssons Millennium-triologi var inga klockrena skrivningar, men handlingarna ger så mycket mer. 
 
Det är här säcken snyts ihop, och det tycker jag E.L James gör bra. Jag kan inte säga annat än att jag älskar Anas stora avslöjande under slutet av boken. Jag älskar hur tempot i boken är som maxat de sista 100 sidorna och när boken var slut kändes det som jag hade förlorat en skara vänner. Tomt helt enkelt, så kändes det. Men jag måste också säga att jag läste om första boken ganska snabbt inpå igen, bara för att den är så bra. Herregud, jag trodde aldrig jag skulle bli en av dessa Fifty Shades-fansen som nästan blir hysteriska. 
 
Engelska
Part 1. Fifty Shades of Grey (recension)
Part 2. Fifty Shades Darker (recension)
Part 3. Fifty Shades Freed
 
Svenska
Del 1. Femtio nyanser av honom (recension)
Del 2. Femtio nyanser av mörker (recension)
Del 3. Femtio nyanser av frihet (recension)

Insurgent

av Veronica Roth


Part 2 of 3. One choice can transform you-or it can destroy you. But every choice has consequences, and as unrest surges in the factions all around her, Tris Prior must continue trying to save those she loves-and herself-while grappling with haunting questions of grief and forgiveness, identity and loyalty, politics and love. Tris's initiation day should have been marked by celebration and victory with her chosen faction; instead, the day ended with unspeakable horrors. War now looms as conflict between the factions and their ideologies grows. And in times of war, sides must be chosen, secrets will emerge, and choices will become even more irrevocable--and even more powerful. Transformed by her own decisions but also by haunting grief and guilt, radical new discoveries, and shifting relationships, Tris must fully embrace her Divergence, even if she does not know what she may lose by doing so.
 
Den spännande andra delen i Divergent-triologin. Jag måste säga att jag är imponerad. Jag fullkomligt älskar den första boken, och den här är banne mig lika bra. Jag hatar att jag måste vänta till hösten 2013 innan del tre kommer ut. Det känns som en evighet. Speciellt eftersom boken slutade som den gjorde... Kan man inte bara få veta vad som hände?! 
 
Det som är så underbart med Veronicas böcker är att allt utvecklar sig. Det är så svårt att förklara, men karaktärerna, miljön och omgivningen utvecklas och mognar längs bokens gång. Hur kan omgivningen och miljön mogna tänker ni. Jag tycker att författarens berättarstil ska bli bättre och bättre med varje bok. Jag vill få en större och bredare bild av hur det ser ut hela tiden. När jag har läst ut en hel serie vill jag kunna veta hur allt var och att det ska kännas som att man alltid vetat det. Om man sedan skulle gå tillbaka i tidigare böcker, då ska man inse att man måste läsa alla böcker för att få en helhetsbild, och inte bara läsa den första och sista (jo, jag vet några som gör det...). 
 
Annars har jag inte mycket att säga. Jag älskade den! Boken var brillant och jag kan rekommendera den varmt till alla andra ungdomar där ute. Kanske till och med en och en annan vuxen. (Fast när räknas man som vuxen egentligen? Jag är 18 liksom...)
 
Del 1. Divergent (recension)
Del 2. Insurgent
Del 3. (Kommer ut hösten 2013)
 

Game of Thrones, säsong 3

Jag har ännu inte börjat läsa Game of Thrones-böckerna, men TV-serien har jag följt från starten. Här kan ni nu se fösta bilden från inspelning av säsong 3, i ett par skogar i Nordirland. Under kan ni också se lite nya ansikten inför trean. 
 
Photo Credit: Helen Sloan
 
 

Här ligger jag och blöder

av Jenny Jägerfeld


Maja skulle aldrig skada sig själv, aldrig avsiktligt som folk verkar tro. Ska man inte få såga av sig en tumspets utan att alla börjar oroa sig? Det vill säga, alla utom Majas mamma. Tvärtom är det Maja som oroar sig för henne. På en fest hon inte är inbjuden till träffar hon tjugoåriga Justin, en superverbal bilmekaniker med rosa byxor, som får henne att glömma allt om frånvarande mammor och avsågade tummar. Men sen läser Maja ett mejl som inte är till henne, ett mejl som gör ondare än alla sticksågar i världen.  
 
Jag har läst många böcker inom GILLA BÖCKER. Dessa böcker är speciella och ofta lite udda. Många av dem får priser och blir mycket populära. Av någon anledning gillar jag dem inte. Det är svårt att sätta fingret på vad det är som jag inte gillar i just den här boken. Kanske är det för att... nej, jag vet inte. Jag tror det är storyn som gör att just denna typ av bok inte faller mig i smaken. Jag har sagt det innan om gilla böcker och liknande, men jag tillhör bara inte dem som gillar stilen. 
 
Om ni gillar den här boken kan ni också läsa Det är så logiskt alla fattar utom duHimlen börjar härAllt jag säger är sant eller Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idagVill ni läsa ett smakprov på boken? Det kan ni göra här. 
 

Löftet / Blood Promise

av Richelle Mead


Del 4 av 6. Roses värld rasar samman när hon måste välja mellan att stanna som beskyddare åt sin bästa vän Lissa eller hålla sitt löfte till Dimitri. De hade varit helt överens om att de hellre ville dö än leva som själsdöd mördarmaskin, som strigoi. Och nu är Dimitri en strigoi. Rose väljer att lämna Lissa och skolan och reser till Ryssland för att leta upp 
Dimitri. Det är inte lätt att hitta en person som inte vill bli funnen i ett så stort land, det tar tid. Under den tiden lär Rose känna Dimitris familj och hur det är att leva utan för skolan. Till slut, efter många, många nätters jakt, är det rätt strigoi hon fångat. Men hur lätt är det att döda den man älskar? Ett ögonblicks tvekan och allt vänds upp och ner!
 
För första gången får vi följa Rose under en längre tid utanför skolans miljö. Vid första tanke på att Rose skulle åka till Ryssland trodde jag det skulle bli lite långtråkigt, men liksom innan fortsätter Mead att överraska. Denna bok känns på något sätt ännu mer personligare än dem föregående tre böckerna. Det är en relativt "mysig" miljö man får följa genom resans gång och både vid besökandet av Dimitris familj och konfrontationerna är så känsloladdade. Detta varvat med Lissas liv och skolans utvecklande blir en spännande historia. Behöver jag ens säga att jag började läsa nästa bok direkt efter på grund av den tvistade avslutningen. I do believe that HE is alive!
 
Detta är del fyra i en avslutad serie bestående av sex böcker. Vill ni läsa mer om skolan och karaktärerna finns en spinn-off serie vid namn Bloodlines, dock ej översatt till svenska. Där kan du fortsätta följa Eddie, Adrian och andra karaktärer från Vampire Academy. 
 
 
Del 1. Törst / Vampire Academy (recension)
Del 2. Fruset blod / Frostbite (recension)
Del 3. Skuggkysst / Shadow Kiss (recension)
Del 4. Löftet / Blood Promise
Del 5. Andens kraft / Spirit Bound (recension)
Del 6. Yttersta offret / Last Sacrifice (recension)

Bokmärken

Jag älskar bokmärken. Nästan varje gång jag åker på semester köper jag ett nytt. Jag har ett från Frankrike, Tyskland, Thailand, Egypten, Spanien, England och Italien. Det ni ser till höger nedan är från Thailand. Det är elefanter i något metallaktigt material. Bakom är en jättetunn och fin träskiva i mörkt oljat trä. Bokmärket till vänster är från Sverige och är köpt för väldigt länge sedan. Har ni något favorit-bokmärke?
 

I natt är du död

av Viveca Sten
 
Del 4. När studenten Marcus Nielsen hittas död i sin lägenhet tyder allt på att han har begått självmord, men Marcus mamma är övertygad om att han blivit mördad och bönfaller Nackapolisen att gräva vidare. På stationen är situationen redan ansträngd - kriminalinspektör Thomas Andreasson var nära döden ett halvår tidigare då isen utanför Sandhamn brast under hans fötter. Kommer han någonsin att kunna återhämta sig? Vid polisens undersökning av fallet leder spåren till Korsö militärförläggning utanför Sandhamn, där de hårdföra kustjägarna haft sin bas i decennier. Thomas bästa vän, Sandhamnsbon Nora Linde, blir tillfrågad om hon kan ta reda på mer om Korsös hemligheter. Nora har just gått igenom en svår skilsmässa och välkomnar chansen att få tänka på annat. Kort därefter dör ytterligare en man som har kopplingar till Korsö. Finns det något i det förflutna som inte får komma i dagen?
 
Man behöver inte direkt ha läst de tidigare tre böckerna för att komma in i boken. Det här är en fristående deckare i bästa klass. Jag läste ut de första tre böckerna på en solsemester för några år sedan och läste den fjärde boken först nu. Varför väntade jag?! Boken är underbar med en underbar natur och ett fantastiskt språk. Jag älskar att den är så enkel, men med så mycket på gång. Att det är både en deckare och mycket handling runtom huvudpersonerna gör att jag älskar den ännu mer. 
 
Det är fruktansvärt att läsa om dessa mord, men på något sätt vill man följa och ta reda på vem som är "den skyldige". Att boken utspelar sig i Stockholms skärgård gör att jag förälskar mig ännu mer i boken. Något jag dock inte gillar, och aldrig ha gjort, är "flashbacks", alltså när man slängs tillbaka i historien och måste läsa om en tidigare historia parallellt med den nutida. Jag inser dock att det ibland är nödvändigt, så att man ska förstå hur människor kan bära på så mycket hat och ilska, så mycket för att döda. Det visar ju också hur fler generationer kan bidra till och skapa en mördare. Lite läskigt egentligen. 
 
 
Del 1. I de lugnaste vatten
Del 2. I den innersta kretsen
Del 3. I grunden utan skuld 
Del 4. I natt är du död
Del 5. I stundens hetta (recension kommer)
 

Böcker jag vill läsa just nu - Serier

Alla dessa böcker har jag på min iPad. Nu ska jag börja läsa av några av dem. Recensioner kommer senare. Jag har så många nya bra böcker att jag vill läsa alla samtidigt!
 
 
  
 
   
 
  
  

Divergent

 
Del 1 av 3. I Beatrice Priors dystopiska Chicago-värld är samhället uppdelat i fem fraktioner. Var och en av dem odlar en särskild dygd - Candor (de Ärliga), Abnegation (de Osjälviska), Dauntless (de Modiga), Amith (de Fridfulla) och Erudite (de Intelligenta). En viss dag varje år måste alla sextonåringar välja den fraktion de vill ingå i under resten av 
sina liv. För Beatrice står valet mellan att stanna med sin familj och att vara den hon verkligen är - hon kan inte få både och. Så hon gör ett val som överraskar alla, inklusive henne själv. Under den hårda initiation som följer döper Beatrice om sig till Tris och kämpar sida vid sida med sina medkandidater. Tillsammans måste de genomgå extrema fysiska prövningar och intensiva psykologiska simulationer, en del med förödande konsekvenser. Medan initiationen förändrar dem alla måste Tris avgöra vilka som verkligen är hennes vänner - och exakt var en romans med en lika utmanande som fascinerande kille passar in i det liv hon valt. Men Tris har också en hemlighet, något hon varnats för att avslöja eftersom det skulle kunna innebära en livsfara. När hon upptäcker att hennes skenbart perfekta samhälle hotas att rivas upp av oro och växande konflikter får hon veta att hennes hemlighet skulle kunna rädda de människor hon älskar... Om den inte förgör henne först. 
 
Jag har läst så otroligt många underbara böcker den här sommaren. Det här en av de bästa! Den innehåller allt från kärlek och livskraft till krigsstrider och död. Väldigt mycket död. Det som är så underbart med boken dock är att jag inte kan lista ut vad som ska hända. Jag kan inte sätta ihop ledtrådarna sådär enkelt som i vissa andra böcker. Jag vet 
att den har jämförts med Hunger Games-triologin, men det är bara inte rättvist. Divergent är så mycket bättre. Likheterna tycker jag försvinner efter cirka 50 sidor och det enda som finns där är väl att båda är framtidsromaner. 
 
Roth skriver så fint och efter att ha läst hennes blogg vet jag att hon har kapat väldigt mycket beskrivningar. Många adjektiv har åkt bort och fyllts ut med annan information eller mer nödvändiga dialoger. Trots att jag tycker det är bra som det är nu, så skulle jag gärna haft boken lite längre. Jag vet att en ännu lite tjockare bok troligtvis skulle skrämma bort många, men jag skulle gärna läsa en utökad version av Divergent. Det kanske är något för framtiden. Alla som vill kan köpa en utökad kopia som är något dyrare. På så sätt kan de som vill läsa sina tunnare böcker få göra det, men de som vill ha mer underbar information och beskrivningar få det (jag vill!). 
 
 
Del 1. Divergent
Del 2. Insurgent (recension)
Del 3. (Kommer ut hösten 2013)
 

Bluefire Reader eBooks

Jag lånar ofta böcker på bibliotek, men nu när jag har en iPad så lånar jag allt till den. När jag väl lånar en vanlig bok i papper på bibblan, då känns den alltid smutsig. Jag har aldrig tänkt på hur många som har hållit i den innan. I alla fall så har jag fallit fullt ut för denna nya typen. Jag älskar min läsplatta. Den blir aldrig för tung och jag kan ändra bok snabbt om den är tråkig. 
 
Om man köper böcker eller laddar ner dem kan dem öppnas i iBook, men om man laddar ner dem via biblioteket måste du ha Bluefire Reader eller något annat liknande ebok-program. Om du går in på ELIB (jag lånar exempelvis e-böcker från Stockholms stadsbibliotek) kan du låna hem e-böcker och ljudböcker. Du väljer själv vilket bibliotek du vill använda dig av, beroende på var du bor i Sverige. Väldigt smidigt, smart och bra. 
 
 
 
 

Bästa boken någonsin...

... är min IPAD. Här har jag alla mina böcker. Nya som gamla och många favoriter både på svenska och engelska. Jag har till och med en och annan på franska. 
 

Fifty Shades Darker

av E.L. James


Part 2 of 3. Daunted by the singular tastes and dark secrets of the beautiful, tormented young entrepreneur Christian Grey, Anastasia Steele has broken off their relationship to start a new career with a Seattle publishing house. But desire for Christian still dominates her every waking thought, and when he proposes a new arrangement, Anastasia cannot resist. They rekindle their searing sensual affair, and Anastasia learns more about the harrowing past of her damaged, driven and demanding Fifty Shades. While Christian wrestles with his inner demons, Anastasia must confront the anger and envy of the women who came before her, and make the most important decision of her life.
 
Wow! Ytterligare en otrolig bok i Fifty Shades triologin. Den börjar precis där den första boken slutade, vilket jag älskar. För någon som läste den andra boken ett tag efter att de läst den första kanske blir tillfälligt förvirrad, men vem kan egentligen glömma det hemska slutet. Det är det jag gillar med böckerna, jag glömmer inte bort dem. De är minnesvärda. 
 
Jag gillar att Ana inte bara springer tillbaka till Christian. Okej, de blev tillsammans igen ganska snabbt, men hon fick i alla fall "ett nytt kontrakt". Jag gillar hur man får lära känna Mr. Grey mer och mer, men också hur Ana hela tiden vill veta mer. Jag gillar att Kate kommer tillbaka och hur handlingen nästan hela tiden är spännande. Det finns alltid någon i Christians förflutna som vill honom illa, eller bara vill stalka honom. Även slutet på den här boken var extremt spännande och öppnande inför en kommande bok. Jag älskar också hur Ana gav honom födelsedagspresenten när han kom tillbaka från "olyckan" och hur hon behandlar Mrs Robinson. En bra bok alltså med en lysande öppning till en tredje och sista i triologin. Min fråga är bara hur en tredje bok ska kunna fyllas med nya äventyr och historier...
 
Engelska
Part 1. Fifty Shades of Grey (recension)
Part 2. Fifty Shades Darker
Part 3. Fifty Shades Freed (recension)
 
Svenska
Del 1. Femtio nyanser av honom (recension)
Del 2. Femtio nyanser av mörker (recension)
Del 3. Femtio nyanser av frihet (recension)

Stefan's Diaries: Bloodlust

av Kevin Williamson och Julie Plec
 
Part 2 of 6. A new beginning... When Stefan Salvatore's first love turned him into a vampire, his world - and his soul - were destroyed. Now he and his brother, Damon, must 
flee their hometown, where they risk being discovered...and killed. The brothers head to New orleans, looking for safe haven. But the city is more dangerous than they ever imagined, full of other vampires - and vampire hunters. Will Stefan's eternal life be forever damned?
 
(Den här bokserien har egentligen inte mycket med originalbokserien att göra. Dessa böcker bygger helt och hållet på TV-serien och är skrivna av Kevin Williamson och Julie Plec, som är manusförfattare för TV-serien The Vampire Diaries.)
 
Okej, dem är vampyrer. De har också fått se en helt ny sida av sin familj och massvis med nya faror kom mot dem. Jämfört med den första boken tycker jag att denna innehåller mer spänning och händelser. Dock är den ganska dåligt skriven och man dras inte direkt med i historien. Precis som innan så är boken underbar att läsa om man kollar på TV-serien, men annars skulle jag hålla mig borta. 
 
 
Del 1. Stefan's Diaries: Origins (recension)
Del 2. Stefan's Diaries: Bloodlust
Del 3. Stefan's Diaries: The Craving (recension)
Del 4. Stefan's Diaries: The Ripper (recension kommer)
Del 5. Stefan's Diaries: The Asylum (recension kommer)
Del 6. Stefan's Diaries: The Compelled (recension kommer)
 

Ska jag eller ska jag inte?

Titta vad jag har fått låna av min fina och snälla broder. Hans lilla samling av de fyra första Game of Thrones-böckerna. Jag har alla på min iPad, men ibland är det så skönt att bara bläddra lite i riktigt papper och njuta av stunden. Några timmar senare brukar jag dock ligga och ha ont någonstans. Troligtvis på grund av att böckerna är så stora, tunga och tjocka...
 
Men nu är frågan om jag orkar ta mig tid att börja läsa dem. Jag har sett de två säsongerna som finns ute som TV-serie och varje gång jag ser ett avsnitt vill jag slänga mig över böckerna. Men sen kommer det alltid en bok emellan. Det finns alltid något annat jag vill läsa. En uppföljare i en serie, eller bara en hyllad bok. Men snart! Kanske under jullovet kan jag börja läsa dem...
 

Vem skriver Obamas tal?

Idag hade jag Svenska C i skolan och vi såg på några av Obamas tal. Jag kom att fundera över vem det egentligen är som skriver hans tal. Vet ni? 
 
(Och sen måste jag bara tillägga att jag faktiskt blir lite illamående när jag tittar och lyssnar på Mitt Romney (här har ni hans tal från RNC). Allt han står för är sådant som livet var 100 år sedan... Hans skämt är så sjukt dåliga och jag tycker att han trash talks för mycket! Vem vill liksom att abort ska förbjudas, att homosexuella ska behandlas annorlunda och andra utvalda kategorier ska värderas mindre? Inte jag i alla fall!)
 
Här har ni Barack Obamas tal från några dagar sedan: 
 
 
Och här kan ni se Michelles tal, bara för att det är så fint. Grät lite där faktiskt. Känner mig patetisk och sorgsen. Talen är ju bara för mycket egentligen... Men ack så fint.
 
 
Oj vad politisk jag blev här. Men tillbaka till retorik. Vem skriver Obamas tal? 

Some Girls Are

av Courtney Summers


Climbing to the top of the social ladder is hard-falling from it is even harder. Regina Afton used to be a member of the Fearsome Fivesome, an all-girl clique both feared and revered by the students at Hallowell High... until vicious rumors about her and her best friend's boyfriend start going around. Now Regina's been "frozen out" and her ex-best friends are out for revenge. If Regina was guilty, it would be one thing, but the rumors are far from the terrifying truth and the bullying is getting more intense by the day. She takes solace in the company of Michael Hayden, a misfit with a tragic past who she herself used to bully. Friendship doesn't come easily for these onetime enemies, and as Regina works hard to make amends for her past, she realizes Michael could be more than just a friend... if threats from the Fearsome Foursome don't break them both first. 
 
Underbar bok! Jag känner mig fortfarande påverkad och alldeles... hmm... chockad. Det är otroligt hur människor kan vara. Hur långt man kan gå och hur elaka vissa är. Jag medger att det är vissa skillnade mellan amerikanska High School och svenska gymnasiet, men Summers är så fullkomligt övertygande och det känns som man kliver in i en helt ny värld. Man vet att den finns där och att vissa måste stå ut med den. Man vet att många är olyckliga och depremerade i tonåren, men den här boken är så oerhört obehaglig. 
 
Den är för sann helt enkelt. Det låter sjukt, men allt som skrivs är så rätt. Idag är gränsen mellan våldtäkter och "frivilligt" sex så hårfin. Definitionen av att bli våldtagen tror jag många ser som att man ska bli slagen, bli blodig och sedan bli tvingad till sex. Den här boken visar ett så klockrent exempel på hur det är. Hur det är i verkliga livet, utanför rättssalar och dna-prov. Jag blir så rörd och upprörd när jag läser den här boken. Den innehåller så mycket känslor och det var många gånger jag bara grät rakt ut. Dels för att man själv kan känna igen sig i vissa situationer, men också för att man vet att det här är sant. Det händer varje dag i det riktiga livet, runtomkring oss. LÄS DEN!
 
Läs gärna Courtney Summers bok Cracked Up to Be också. Jag håller på att läsa den just nu, så ni får en recension om några dagar. 

Fifty Shades of Grey

av E.L. James
 
Part 1 of 3. When literature student Anastasia Steele goes to interview young entrepreneur Christian Grey, she encounters a man who is beautiful, brilliant, and intimidating. The unworldly, innocent Ana is startled to realize she wants this man and, despite his enigmatic reserve, finds she is desperate to get close to him. Unable to resist Ana's quiet beauty, wit, and independent spirit, Grey admits he wants her, too--but on his own terms. Shocked yet thrilled by Grey's singular erotic tastes, Ana hesitates. For all the trappings of success--his multinational businesses, his vast wealth, his loving family--Grey is a man tormented by demons and consumed by the need to control. When the couple embarks on a daring, passionately physical affair, Ana discovers Christian Grey's secrets and explores her own dark desires.
 
Hur ska man börja beskriva en bok som är så pinsam och sexig. Den var tänkt som en fanfiction av Twilight, men blev så populär att E.L. James plockade ner gratisboken på en fan-sida och publicerade den. Pinsamt nog gillar jag den också. Det är inte en bok jag skulle ha med mig på tunnelbanan, men hemma kan jag läsa den. 
 
Jag skulle nästan säga att det är en av mina favortiböcker. Jag läste ut hela triologin i somras och har redan läst alla ytterligare två gånger. Det är något med böckerna som trollbinder mig. Det är inte sexscenerna eller den BDSM-iga delen. Jag tror det är handlingen om Ana och hur dem träffas. Så vill du utmana dig själv in på en ny genre, LÄS DEN! Annars... strunta i det och läs säkert vidare. OBS: Rekomenderas inte läsas för människor under 16 år, typ.
 
Språket kanske inte är det bästa och jag skulle inte dö av lite mer variation, men annars är den bra. Engelskan är väldigt lättläst, så det är också ett plus. Jag gillar handlingen också. Ärligt talat så inser man att alla människor har en historia, hur man blev som är. Och jag gillade faktiskt slutet. Det känns som att det gör att det blir en ny öppning till andra boken. Det enda jag saknar i boken är lite mer människor. Man får bara följa och höra om två människor hela tiden. Jag hade gärna önskat att man fick lite mer information och miljö med några vänner eller familj. Fast jag vet inte. Kanske hade det inte stämt in med resten av boken. Den här boken hör ju in på erotikgenren... 
 
Engelska
Part 1. Fifty Shades of Grey 
Part 2. Fifty Shades Darker (recension)
Part 3. Fifty Shades Freed (recension)
 
Svenska
Del 1. Femtio nyanser av honom (recension)
Del 2. Femtio nyanser av mörker (recension)
Del 3. Femtio nyanser av frihet (recension)

The Perks of Being a Wallflower blir bio

Jag har länge velat läsa The Perks of Being a Wallflower. Nu kommer den snart ut på bio och då måste jag ju läsa boken innan jag ser filmen. Därför ska det nu bli prio ett. Nästa bok jag läser ska bli Stephen Chboskys hyllade roman. Jag har ingen aning vad den handlar om eller vilken genre den tillhär, men intressant ska det bli. 
 
Filmen hade faktiskt premiär igår på Toronto International Film Festival. I Sverige har den nog premiär någon gång i oktober, precis som resten av Europa. Annars får jag kanske gå och se den på bio i USA, när jag åker dit i slutet av oktober. 
 

Skuggkysst / Shadow Kiss

av Richelle Mead
 
Del 3 av 6. Det är vårtermin på S:t Vladimirs skola för vampyrer. Rose Hathaway ska snart ta sin high school-examen och lämna internatet tillsammans med sin vän Lissa. Rose ser fram emot ett nytt liv utanför skolan, men efter sin vän Masons död under jullovet har Rose mått fruktansvärt dåligt. Hon ser oförklarliga, skrämmande saker, har svårt att 
koncentrera sig och om nätterna drömmer hon hemska mardrömmar. Det känns som om hon håller på att bli tokig och hon är så arg! Rose bär också på en hemlighet, som hon inte ens berättat för Lissa: Hon är förälskad i sin handledare Dimitri. Och nu verkar det som om han också är beredd att visa sina känslor för Rose. Men tyvärr är det inte tid för kärlek, utan krig. En stor grupp onda vampyrer, strigoi, anfaller skolan och det blir många smärtsamma förluster ...
 
Herregud, hur ska man sammanfatta den här underbara boken?! Jag måste säga att jag har både skrattat åt roliga skämt och gråtit så mycket att jag måste lägga ifrån mig boken. Ja, jag kanske just den kvällen var lite känslig också, men så otroligt mycket känslor och så otroligt välskriven. Det är så mycket liv, kärlek och död på en gång. Jag måste säga att författaren är så otroligt skicklig gällande detta. Man hinner inte tänka på hur boken är skriven eller hur språket är. Man bara rycks med och läser och läser. Tycker du den här är spännande... vänta bara på nästa del...
 
Detta är del tre i en avslutad serie bestående av sex böcker. Vill ni läsa mer om skolan och karaktärerna finns en spinn-off serie vid namn Bloodlines, dock ej översatt till svenska. Där kan du fortsätta följa Eddie, Adrian och andra karaktärer från Vampire Academy. 
 
 
Del 1. Törst / Vampire Academy (recension)
Del 2. Fruset blod / Frostbite (recension)
Del 3. Skuggkysst / Shadow Kiss
Del 4. Löftet / Blood Promise (recension)
Del 5. Andens kraft / Spirit Bound (recension)
Del 6. Yttersta offret / Last Sacrifice (recension)

Favortiböcker

Det här med favoritböcker är så svårt. När en vän frågar mig vilken som är min favortibok skrattar jag nästan. Hur ska man förklara det.. Jag får nya favoritböcker varje år, och eftersom jag hela tiden åldras och ändras så vet jag inte riktigt om den förra fortfarande är min favoritbok. Sen har jag så extremt många olika favoritböcker i olika genrer. 
 
Det jag skulle komma till var att jag i natt läste något alldeles underbart. Jag skulle bara läsa några sidor i boken jag läser nu, A Great and Terrible Beauty, men orkade inte det och började på en ny. Det bästa valet i mitt liv skulle jag säga. Jag har precis laddat ner boken till min iPad och har egentligen 50 andra böcker som väntar där på mig innan denna.
 
Some Girls Are heter den, Courtney Summers har skrivit den och ni måste läsa den. Jag läste ut den i ett svep och klockan hann bli 5 på morgonen. Solen tittade igenom mitt fönster och jag var bara glad att jag inte skulle upp till skolan några timmar senare. Jag älskar helger. En recension kommer väldigt snart också. Under tiden: läs den, läs den, läs den! Och här kommer en väldigt fin booktrailer.
 
 

Stefan's Diaries: Origins

av Kevin Williamson och Julie Plec
 
Part 1 of 6. Set during the Civil War, against a backdrop of grand estates, unimaginable riches, and deadly secrets, three teenagers in Mystic Falls, Virginia enter a torrid love triangle that will span eternity. Brothers Stefan and Damon Salvatore are inseparable until they meet Katherine, a stunning, mysterious woman who turns their world upside down. Siblings turned rivals, the Salvatores compete for Katherine's affection, only to discover that her sumptuous silk dresses and glittering gems hide a terrible secret: Katherine is a vampire. And she is intent on turning them into vampires so they can live together-forever.
 
(Den här bokserien har egentligen inte mycket med originalbokserien att göra. Dessa böcker bygger helt och hållet på TV-serien och är skrivna av Kevin Williamson och Julie Plec, som är manusförfattare för TV-serien The Vampire Diaries.)
 
Boken är inte direkt underbart skriven och språket är ganska upprepande och tråkigt. Men på grund av att man vill höra bakgrunden till bröderna Salvatore, så bryr jag mig inte så mycket. Jag sträckläste de tre första böckerna under några dagar och måste ändå säga att dem är okej. 
 
Man får alltså följa Stefan och hans kärlek till Katherine och den djupa kärleken för hans bror. Det känns som att den här första boken är som en "förberedelse" inför de nästkommande. Man får först lära sig hur Katerine kom in i bilden, hur Stefan skulle gift sig och sedan hur dem blev vampyrer. Då och då får man även se glimtar in i Damons militära liv, som är fullt med kortspel och alkohol. Jag skulle nog endast rekomendera boken till de som följer TV-serien, för någon bra litteratur är det då inte.
 

Del 1. Stefan's Diaries: Origins
Del 2. Stefan's Diaries: Bloodlust (recension)
Del 3. Stefan's Diaries: The Craving (recension)
Del 4. Stefan's Diaries: The Ripper (recension kommer)
Del 5. Stefan's Diaries: The Asylum (recension kommer)
Del 6. Stefan's Diaries: The Compelled (recension kommer)
 

Sneak Peak av The Vampire Diaries, säsong 4

Medan jag skriver recensioner på några av The Vampire Diaries-böcker jag har läst så får ni här en fin Season 4 First Look. Jag fullkomligt älskar TV-serien och har efter den läst bland annat Stefan's Diaries (som är baserade på TV-serien). Däremot vet jag inte om jag gillar L.J. Smiths originalböcker om Elena, Stefan och Damon. Böckerna är väldigt annorlunda från TV-serien och har egentligen inte ens samma handling. Det som är lika är många av namnen och deras övernaturliga styrka(/svaghet).
 
Om du inte redan har sett The Vampire Diaries har du nu tre underbara och långa säsonger framför dig. Jag funderar själv på att se om alla tre säsonger innan fyran börjar. 
 
 

Fruset blod / Frostbite

av Richelle Mead
 
Del 2 av 6. Rose ska gå igenom ett lämplighetstest för beskyddare. Testet ska ske hemma hos en beskyddare utanför skolområdet. Och det är bara hon och hennes intruktör, Dimitri, som ska åka! Och resan tar fem timmar! All glädje och förväntan inför testet försvinner dock så snart de når resans mål. Det är något som är väldig fel i det ensligt belägna huset ... Det Rose och Dimitri upptäcker försätter S:t Vladimirs skola i högsta beredskap. Eleverna och deras familjer evakueras till en lyxig och avlägsen skidort för att 
kunna fira en säker och strigoi-fri jul tillsammans. Men det blir tyvärr inte så många mysiga skidturer för Rose: Dimitri är väldigt intresserad av en annan kvinna, Lissa måste uppföra sig ordentligt och Roses vän Mason försöker visa hur mycket han gillar henne. Tyvärr vill Mason också imponera på Rose och det är början till en fullständig, iskall katastrof för alla inblandade.
 
Jag nästan sprang och köpte den här boken i en bokhandel precis där jag bor. Den första boken var så spännande och chokerande bra, att jag kände att jag bara måste läsa den andra. Jag hade tur också. Jag hade precis fått sommarlov från skolan, och skulle inte börja jobba på ett tag. Jag kunde läsa boken dag och natt, dygnet runt.
 
Liksom den första boken innehåller också den här boken lite av varje. Det är inte bara en kärlekshistoria, absolut inte. Huvudfokus skulle jag säga är spänning och drama. Trots att böckerna blir tjockare och tjockare, vill jag aldrig att dem ska ta slut. Den här boken var också extra rolig och underhållande eftersom så mycket händer samtidigt. Det är underbart att man får följa två karaktärer så nära, eftersom man hela tiden känner av Lissas känslor och händelser genom Rose. Jag tror det är en stor faktor som gör boken så underhållande och händelsetät. Man har dubbelt av allt. Dubbelt av kärlek, dubbelt drama och dubbla händelser. Ibland tänker jag att det ska bli tråkigt med vissa scener, men på något sätt lyckas Michelle även slänga in lite kärleksdrömmar eller andra roligheter då. Det är också i den här boken som Adrian dyker upp och det uppkommer genast en hel del spänningar. 
 
Detta är del två i en avslutad serie bestående av sex böcker. Vill ni läsa mer om skolan och karaktärerna finns en spinn-off serie vid namn Bloodlines, dock ej översatt till svenska. Där kan du fortsätta följa Eddie, Adrian och andra karaktärer från Vampire Academy. 
 
 
Del 1. Törst / Vampire Academy (recension)
Del 2. Fruset blod / Frostbite
Del 3. Skuggkysst / Shadow Kiss (recension)
Del 4. Löftet / Blood Promise (recension)
Del 5. Andens kraft / Spirit Bound (recension)
Del 6. Yttersta offret / Last Sacrifice (recension)

Bokmässan 2012

Om jag hade bott lite närmare Göteborg hade jag definitivt närvarat på Bokmässan 2012. I år är det den 27-30 september och temat är Norden. Ni kan tävla och vinna ett fyra dagars seminarekort till bokmässan, plus resa och boende om det skulle behövas, genom att svara på en enkel fråga. Klicka här för att delta i tävlingen. 
 

Så mycket att läsa

Jag läser så mycket böcker hela tiden att det är svårt att hinna med. Det senaste året har jag säkert läst ca 60 stycken. Här har ni några böcker som bara har fått stå och samla damm i min bokhylla. Några är böcker jag fått av mamma, vissa andra har jag fått i goodie-bags efter bokevent och en annan är köpt Vi får se när jag har tid för dessa böcker. Just nu har jag precis börjat på en ny bokserie. Mer om det senare...
 
 
Här har ni lite böcker som ni kommer få se recensioner för snart.

Törst / Vampire Academy

av Richelle Mead


Del 1 av 6. Efter två år på rymmen är Rose och Lissa tillbaka på S:t Vladimirs skola - en ganska ovanlig internatskola för unga vampyrer, moroi, och halvvampyrer, dhampirer. Lugna, eftertänksamma Lissa Dragomir är en moroiprinsessa, en dödlig vampyr med magiska krafter. Hon måste hela tiden skyddas mot de odödliga strigoi, de farligaste och mest blodtörstiga av alla vampyrer. I hetsiga och rappkäftade Rose Hathaways ådror flyter människoblod och vampyrblod i en kraftfull blandning. Hon är en dhampir, och hon är Lissas bästa vän. De onda strigoi har svurit att Lissa ska bli en av dem, och det är Roses uppgift som beskyddare att försvara Lissa - till varje pris.
 
Törst handlar alltså om hur Rose och Lissa kommer tillbaka till sin internatskola och hur dem nu ska hitta tillbaka till vardagen i en värld som är farlig och utmanande. Det är kärlek och mycket dramatik som hela tiden varvas med farliga uppdrag och planer som ska smidas. Som vanligt kan jag inte heller säga hur stor skillnad det är att läsa en bok på ett originalspråk än översätt på svenska. Jag läste böckerna i ett svep på svenska när den sista boken precis kommit ut på engelska, dvs sommaren 2010. Jag läste om alla böcker i somras på engelska och måste säga att jag älskar dem! Alla sex böckerna innehåller allt. Kärlek, dramatik, spänning, konflikter, vampyrer, killar och tjejer. Vad mer kan man begära? Nej, men självklart är det också ett bra språk som är anpassat till just ungdomar. 
 
Jag kan också nämna att jag själv inte blev så jättelockad av att läsa boken/böckerna när jag läste baksidan eller information på internet. Jag tyckte det lät som en löjlig vampyrbok med lite dramatik. Men oj hur fel man kan ha. Jag har gråtit, skrattat, fnissat och varit avundsjuk på att inte jag kan få vara en del av denna fantastiska värld. När du läst första boken lovar jag att du kommer slänga dig på nästa. Så spännande är dem alla!
 
Detta är del ett i en avslutad serie bestående av sex böcker. Vill ni läsa mer om skolan och karaktärerna finns en spinn-off serie vid namn Bloodlines, dock ej översatt till svenska. Där kan du fortsätta följa Eddie, Adrian och andra karaktärer från Vampire Academy. 
 
 
Del 1. Törst / Vampire Academy
Del 2. Fruset blod / Frostbite (recension)
Del 3. Skuggkysst / Shadow Kiss (recension)
Del 4. Löftet / Blood Promise (recension)
Del 5. Andens kraft / Spirit Bound (recension)
Del 6. Yttersta offret / Last Sacrifice (recension)
 

The Twilight Saga: The Finale

Sista filmen i Twilight-serien är snart här! Här har ni en lång trailer (okej, lite över en minut...) till Breaking Dawn - Part 2. Ni ska snart få en recension på alla Twilight-böcker i ett. Alla har skrivit om dem, alla har läst dem, alla vet vad dem handlar om. 
 

Fallen ängel / Hush, Hush

av Becca Fitzpatrick
 
Del 1 av 4. Precis som Bella i Twilight dras till Edward, faller Nora handlöst för den mystiske Patch. Och plötsligt befinner hon sig i en uråldrig kamp mellan de odödliga. För att pojken hon älskar ska få sina vingar tillbaka måste Nora offra sig själv. Men kommer han att tillåta det? Med sitt hånfulla leende och ögon som ser rakt igenom henne, fångar Patch omedelbart Noras uppmärksamhet. Om än mot hennes vilja och absolut mot allt bättre vetande. Men efter en rad obehagliga händelser, vet Nora inte längre vem hon kan lita på. Patch dyker upp överallt i hennes liv, och verkar dessutom veta mer om henne än till och med hennes närmaste vänner gör. Nora måste välja; ge upp sitt motstånd och bli hans eller fly så långt bort det bara går. Men när sanningen om Patch börjar gå upp för henne är det för sent att fly... 
 
Vad ska jag säga? Det var en slukande bok som jag sträckläste ute på balkongen en varm kväll i somras. Det är lite som att gå från Twilights vampyrer till änglar. Jag vet inte. Jag är inte säker på att jag gillar den ännu. Språket är fint och målande vissa stunder, men lite tråkigt ibland. Jag börjar bli lite trött på den där sortes böcker som handlar om den snygga nya killen som visas vara "in love" i den blyga tjejen med en tuff vän, men ändå är lite utanför. Det borde bli en ny kategori. 
 
Hush, Hush innehåller alltså lite kärlek och spänning, men det känns inte riktigt. För mig känns inte attraktionerna så naturliga och det skulle behövas ett bättre språk för att få en mer trovärdig känsla. Trots min ganska kritiska recension har jag ändå köpt hem bok två och tre till min iPad. Så nu kommer jag läsa lite e-böcker framöver. 
 
Detta är den första boken i en avslutad tetralogi (fyra böcker). Den fjärde och sista boken kommer ut på engelska i höst. Ni kan bland annat köpa Fallen ängel på svenska här eller här. Men också på engelska här eller här
 


Del 1. Fallen ängel / Hush, Hush
Del 2. Förlorad ängel / Crescendo
Del 3. Noras val / Silence
Del 4. (Svensk titel) / Finale
 

Sara Uggsdotter, levande & läsande

Jaha, då ska man väl göra en sådan där intruduktion om mig då? Hmm, vad vill ni veta. Kanske att jag heter Sara, är 18 år och bor i Stockholm. Eh nej, jag är inte den där typiska stockholmaren direkt.. Jag är varken född eller uppvuxen i Stockholm. Jag är född i skårrande Blekinge och är uppvuxen i ett par skogar i Småland. Konstigt nog kan man inte placera mig genom min dialekt. Jag har en blandning av vad många säger lite göteborska och stockholmska. 
 
Och varför har jag valt just namnet Uggsdotter då? Jo, det började med att jag tyckte att min egna efternamn var en aning.. vanligt; ett Svensson-efternamn helt enkelt. Därför tog jag den/dem första bokstaven/bokstäverna i mammas och pappas förnamn och lade ihop dem. Tillsammans bildar dom nu mig: Sara Uggsdotter. Kort och gott, det här är jag! 
 
Annars då.. Jo, jag ÄLSKAR att kolla på TV. Gärna amerikanska TV-serier, men också en och annan fransk och engelsk skapelse. Förr var mitt största intresse att fota och därför kommer ni troligtvis få en och annan bild från en semester och liknande ibland.