Monikas vardagsmat

av Monika Ahlberg
 
”Vi har alla gjort ruskigt snygga fynd på H&M, med plagg som vi sedan upptäckt skulle platsa i Vogue. Och detta oftast helt utan ansträngning eller större hål i plånboken. Jag vägrar att se vardagsmaten som tråkig, trist och tidskrävande. För mig är den snarare rolig, vacker och snabb. Jag vill att maten ska smaka lördag fastän det är måndag och att den ska kunna lagas helt utan större ansträngning.” - Monika Ahlberg
 
Monikas vardagsmat innehåller över 200 recept och mängder av praktiska tips som underlättar i vardagsköket. Nästan ingen av rätterna tar mer än en halvtimme att göra, med några få undantag som helstekt kyckling, lammstek och rostbiff som behöver sin timme i ugnen. Och som man sedan också kan skapa fantastiska restmiddagar av. I boken ryms allt från den klassiska falukorven och de välbekanta köttbullarna till de lenaste fiskfärsbollarna. Här finns också spännande fågelrätter, nya förslag till pastamåltider och mycket, mycket mer. Gemensamt för alla rätter är att de på Monikas eget vis är lätt- och snabblagade samtidigt som de blir till en fröjd för både öga och gom. Ta med Monikas praktiska och festliga kokbok hem så blir det lätt lördag hela veckan!
 
Perfekt, perfekt, perfekt! Just nu går jag sista året på gymnasiet och nästa läsår ska jag börja plugga i Lund. Det betyder att jag inte längre kommer få smaka på mammas goda köttbullar eller i bästa fall lax. Men här har jag hittat en grundbok för matlagning. Det är så många recept att jag nästan inte vet vart jag ska börja. En sak är säker, och det är att jag inte ska leva på nudlar bara för att jag är fattigare än vanligt. Under dessa fem år jag ska plugga kommer det bli middagsbjudningar och goda luncher, allt på grund av Monikas underbara grundbok! 
 
Det som gör den här boken så unik är alla underbara bilder. Kolla bara in fram- och baksidan, de är fantastiska. Detta gör mig ännu mer inspirerad att börja laga maträtt efter maträtt. Jag vet att mamma har ett par andra böcker av Monika (kommer ni ihåg Rosendals trädgårdscaféoch de har också lika fantastiska bilder. De är så simpla, men eleganta. 
 
Jag tycker att alla borde ha en grundbok som denna. Recepten är inspirerade och man kan enkelt ändra dem också så man får en helt ny rätt. Men som sagt, de har en mycket bra grund och många olika rättersgenrer. Jag funderar faktiskt på att köpa var sin till mina bröder. Jag har testat några recept inom alla kategorier (soppa, fisk, kyckling osv) och alla är så enkla och nyttiga. Men det bästa är att dem framför allt är goda och billiga. 
 
Ett av mina favoritrecept, lax såklart! Med underbara, underbara bilder.
Kokboken kan köpas på Adlibris eller CDON (billigast). Hennes blogg kan ni läsa här

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: