Yoga med Malin: min kropp, min själ, mitt andetag

av Malin Berghagen
 
Yoga är enkel träning för kropp och själ, men kan samtidigt vara så mycket mer. Malin Berghagen, en av Sveriges populäraste inspiratörer inom området hälsa och medveten livsstil och med mångårig erfarenhet av yoga, släpper nu en efterlängtad bok om hur vi med yogans hjälp kan vårda både kropp och själ. Malin berättar på ett nära och personligt sätt om sitt möte med yogan och hur den kom att bli en självklar del i hennes vardag. Efter år av dåligt självförtroende finner hon i yogan ett stöd att gå vidare och utvecklas som människa. Att våga ställa frågan: Vem är jag? Lever jag egentligen det liv jag vill leva?
 
Har ni någonsin läst en sådan vacker bok att ni bara inte vill släppa den? Jag försår känslan nu. Förutom alla texter om Malins liv är det mycket "teori" om yoga. Det är en bok som är precis som jag vill ha den. Ibland kan du bläddra och hitta ett recept och ibland hittar du lite nya yoga-ställningar. Det är helt fantastiskt! 
 
Det känns lite som en biografi, utan att vara en biografi. Man får följa hennes liv och samtidigt lära sig om yoga. Hur yoga hjälper men också är ett underbart sätt för att bara koppla av eller leva ett ännu bättre liv. Herregud, det låter som jag är frälst, och det är jag kanske också lite. Min mor har under många år utövat yoga och mår otroligt bra av det. De fåtal jag har gjort tillsammans med henne har varit otroligt jobbiga fysiskt, men väldigt lättande psykiskt. Jag känner hur hela huvudet kopplar av och hur sinnet blir lugnt. 
 
Att läsa Malins historia är väligt smärtsamt. Att följa en person som har levt lite med en strålkastare på sig hela sitt liv, i alla fall hennes föräldrar. Man får se hur livet kan se ut om allt går fel och hur många val som påverkar hur man lever och vad man gör. Självklart får man också sedan följa Malins liv genom yogan och hur hon mår idag, men sin familj. Jag skulle säga att vem som helst skulle tycka om den här boken. Den är underbar att ha på tv-bordet hemma som bara en fin detalj, och ibland kan man sätta sig och bläddra lite i den. Till och med mina kompisar har ibland satt sig i en av våra fåtöljer och börjat bläddra. Ungefär en timme senare kan jag inse att dem inte sett någonting i filmen vi kollade på. Dem var fullt upptagen med att läsa Malins bok. Det kallar jag ett bra omdöme!
 
 
 

Postat av: Malin

Jag tyckte också den var himla bra, det är en riktig kvalitetsbok!

2012-12-22 @ 15:05:55
URL: http://bokrecensionernu.blogspot.se/
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: