Ett dockhem & De blå skorna & Ella gör sig fri

 
av August Strindberg
Jag var hos krigskommissarien häromdan och frågade om man enligt svensk lag har rättighet att röka ihjäl sin hustrus väninnor! Nej, det hade man inte. Och hade man det, så vågade man inte, för då var det slut med ens.
 
En riktig klassiker. Jag har tidigare läst ett par böcker av Strindberg, men den här novellen var underbar. Jag älskar franskan och på grund av jag pluggat franska i över 6 år förstod jag det. Jag kan dock förstå att dem som inte förstår tycker att det är lite irriterande. Men förutom det tycker jag att den är mysig och har ett gammalt språk. 
 
 
av Linda Olsson
Det är så att min far gick bort nyligen. Och skorna var en del av det han lämnade efter sig. Och jag har som sagt aldrig sett dem förr. Det är ett par ljusblå mockaskor. Damskor. Storlek 36. Aldrig använda. Jag begriper inte var min far fått tag på dem. Eller vad han tänkt sig att jag skulle göra med dem.
 
Jag älskar den här novellen! Den har underbart språk, lagom spänning och ett lagom oväntat slut. Den handlar egentligen om hur livet kan vara efter en bortgång. Det här "vuxna barnet" vet inte vad hen ska göra med skorna, som löper genom hela texten. 
 
 
av Karin Boye
Han såg upp och nickade, då hon kom in. I själva verket skulle det gjort henne detsamma, i vilket tillstånd hon funnit honom. Det som skulle sägas, det måste sägas
 
Jag önskar att jag skulle gilla den här novellen mer än jag gjorde... Det hände inte mycket och händelserna var väldigt tråkiga. Trots att den är väldigt gammal, är språket väldigt enkelt. Det var en av fördelarna och gjorde att jag fortsätta läsa den. 
 

Postat av: Alekzandra Kelahaara

Jag läste nyligen De Blå Skorna och tyckte också om den massor!

2012-12-21 @ 12:48:09
URL: http://bookupied.blogg.se/
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: