Hopeless

av Colleen Hoover
 
Sometimes discovering the truth can leave you more hopeless than believing the lies... That’s what seventeen-year-old Sky realizes after she meets Dean Holder. A guy with a reputation that rivals her own and an uncanny ability to invoke feelings in her she’s never had before. He terrifies her and captivates her all in the span of just one encounter, and something about the way he makes her feel sparks buried memories from a past that she wishes could just stay buried.
 
Sky struggles to keep him at a distance knowing he’s nothing but trouble, but Holder insists on learning everything about her. After finally caving to his unwavering pursuit, Sky soon finds that Holder isn’t at all who he’s been claiming to be. When the secrets he’s been keeping are finally revealed, every single facet of Sky’s life will change forever. 
 
Ännu en bok som är listat till mina favoritböcker! Den här boken är lite mer mogen än Colleen Hoovers tidigare två. Den innehåller lite "sexigare" scener och herregud vad många citat jag skulle vilja skriva här (inte bara de hetare scenerna då..). Colleens språk är så underbart och det är något speciellt med det hela. Man blir som trollbunden och jag KAN inte lägga ner boken. Så har det varit med alla hennes tre böcker. Tyvärr började jag läsa den här på kvällen.. Det betydde att jag låg uppe hela natten och somnade runt 7. Men så kan det gå.. haha! Men det visar bara hur fantastisk och underbar den är. 
 
Sky och Holder har verkligen en otrolig connection. Man märker direkt hur de dras till varandra och hur bra de passar ihop. Självklart finns det ingen bok utan drama, och den här är inget undantag, tack och lov. Colleen har själv sagt att hon lägger fram ganska enkla ledtrådar, och det förstår man. Ganska direkt fattar man vad hon fått utstå under sin barndom och vem som egentligen är the bad guy. Men det jag inte riktigt hade greppat var hur dem var kopplade. Det blev en smärre chock. 
 
Jag ska inte säga att jag var inte var orolig när jag öppnade boken (eller vad man nu gör när man läser den på en läsplatta..). Jag hade otroliga förväntningar efter att jag läst Colleens bok Slammed, som är en av mina favortiböcker någonsin! Den här boken är annorlunda och ska vara det, men ack så bra. Den är inte lika bra som Slammed, men väldigt nära. Historien är hjärtskärande och boken har hela tiden en spänning som gör att man vill läsa vidare. Man kan egentligen inte jämföra Colleens böcker, eftersom de är så olika, men herregud; om du inte har läst något av Colleen Hoover GÖR DET NU! 
 
Om ni har läst boken finns även en julklapp från Colleen herself. Det är deras första kyss, minus kyssen, från Holders POV (perspektiv). Sen kan ni gärna läsa Colleens böcker Slammed och Point of Retreat. Tredje boken i den serien kommer under 2013. 

Månadssammanfattning: December 2012

 
Lästa böcker: 15
Svenska böcker: 2
Engelska böcker: 13
 
Klicka på titeln för att läsa min recension eller på författaren för att läsa mina inlägg om honom eller henne. (Datumen inom parentes är datumet jag läste ut boken.)
 
1. Losing It av Cora Carmack (2/12)
2. Easy av Tammara Webber (4/12)
3. Sonjas sista vilja av Åsa Hellberg (5/12)
4. Captive in the Dark (The Dark Duet, #1) av C.J. Roberts (6/12)
5. Seduced in the Dark (The Dark Duet, #2) av C.J. Roberts (9/12)
6. On the Island av Tracey Garvis-Graves (12/12)
7. Thoughtless (Thoughtless, #1) av S.C. Stephens (15/12)
8. Beautiful Disaster (Beautiful #1) av Jamie McGuire (18/12)
9. The One That Got Away av Rhianne Aile, Madeleine Urban (20/12)
10. Yoga med Malin av Malin Berghagen (21/12)
11. Hopeless av Colleen Hoover (22/12)
12. Crash (Crash #1) by Nicole Williams (24/12)
13. Wallbanger av Alice Clayton (26/12)
14. Gabriel's Inferno (Gabriel's Inferno #1) av Sylvain Reynard (28/12)
15. Fallen Too Far (Fallen Too Far #1) av Abbi Glines (30/12)
 
 
Bästa boken/böckerna: (klicka för att se på goodreads)
 
Efter nästan hela månaden var min favoritbok Beautiful Disaster, men sen kom Hopeless. Den blew my mind och blev snabbt en ny månadsfavorit. Men båda dessa är fantastiska och väldigt, väldigt läsvärda!
 
Sämsta boken/böckerna:  (klicka för att se på goodreads)
Wallbanger började extremt tråkigt. Sen blev den ännu tråkigare då det inte hände någonting. Tillslut, efter ungefär halva boken, kom den igång. Men det är fortfarande en bok jag önskar att jag inte öppnat. Den gav mig ingenting. Den var seg, tråkig (fast ibland fanns det roliga skämt) och utan något egentligt riktigt innehåll. Det slutade med liksom: ja, äntligen, hon fick sin O...
 
Kommentarer: 
Oj, jag trodde inte att jag skulle läsa så mycket den här månaden, och majoriteten engelska böcker. Jag kände att jag hade fastnat lite där i kategorin New Adult och ville stanna ett tag till. Den första boken i kategorin läste jag i november och det var Slammed av Colleen Hoover. Hennes böcker gjorde mig helt fast i den här typen av böcker! Som ni ser var hennes nya bok Hopeless min absoluta favoritbok den här månaden! WOW! På grund av att jag har läst många böcker inom samma genre ett tag nu känner jag för lite svenska ungdomsböcker igen. Nästa månad ska jag läsa mycket svenskt!

Fallen Too Far

av Abbi Glines
 
Part 1 of 2. To want what you’re not supposed to have... She is only nineteen. She is his new stepfather’s daughter. She is still naïve and innocent due to spending the last three years taking care of her sick mother. But for twenty-four year old Rush Finlay, she is the only thing that has ever been off limits. His famous father’s guilt money, his mother’s desperation to win his love, and his charm are the reasons he has never been told no.
 
Blaire Wynn left her small farmhouse in Alabama, after her mother passed away, to move in with her father and his new wife in their sprawling beach house along the Florida gulf coast. She isn’t prepared for the lifestyle change and she knows she’ll never fit into this world. Then there is her sexy stepbrother who her father leaves her with for the summer while he runs off to Paris with his wife. Rush is as spoiled as he is gorgeous. He is also getting under her skin. She knows he is anything but good for her and that he’ll never be faithful to anyone. He is jaded and has secrets Blaire knows she may never uncover but even knowing all of that…
 
Jag läste den här boken inatt, och trors att jag har många andra bra böcker att recensera som jag har läst, så måste jag tipsa om den här! Jag gillade inte direkt beskrivningen av boken. Den får den att låta ytlig och gulligullgullig, men så var den inte. Absolut inte. Den här är nog en av mina favoriter i år, inom genren New Adult i alla fall. 
 
Boken var bra, för man kom direkt in i handlingen. Jag hatar böcker som drar ut på inledningen och man vet vad som kommer att hända, men författaren drar ut på det till halva boken. Jag måste ändå säga att jag blev väldigt chokad när jag fick reda på den stora hemligheten. Jag vet inte vad jag hade förväntat mig, men INTE det. Jag kan ju också säga att man kanske ska vänta med att läsa den här boken tills tvåan kommer ut. Den här boken slutar på ett sätt som gör att man vill sträckläsa nästa bok också...
 
Det är väldigt spännande att följa hur olika Blaires och Rushs liv är. Hon går runt med en pistol i bilen och han går runt med kondomer, typ. Bokens egentliga syfte är inte så starkt och hjärtskärande, det handlar om kärlek och hur den inte övervinner allt. Ännu. Men genom Abbi Glines otroliga författarteknik och underbara beskrivningar, så kan man inte bli annat än förälskad i boken. Det var genom Goodreads (som vanligt) som jag hittade boken. Många av mina vänner tipsade om boken och jag såg väldigt många som hade gett den högsta betyg och hyllat den. Så i gårkväll när jag ville läsa något nytt (trots att jag just nu läser ca 5 böcker...) så blev jag väldigt sugen på denna bok. 
 
Jag har tidigare recenserat Abbi Glines bok Breathe och älskade också den! Annars rekommenderar jag också Losing it, Beautiful Disaster, Easy och The Sea of Tranquility

Utmaning 2013

Nästa år ska jag lägga till lite vid varje månadssammanfattning. Jag ska se till att läsa lite nya (nya för mig) klassiker och andra böcker. Här har ni mina böcker jag vill och ska läsa:
 
KLASSIKER - Läsa minst 5 utländska och 5 svenska klassiker
Utländska
~ Idioten av Fjodor Dostojevskij
Brott och Straff av Fjodor Dostojevskij
Processen av Franz Kafka
~ Förvandlingen av Franz Kafka
~ Krig och fred av Leo Tolstoj
Anna Karenina av Leo Tolstoj
Ringaren i Notre Dame av Victor Hugo
Samhällets olycksbarn av Victor Hugo
Främlingen av Albert Camus
Och solen har sin gång av Ernest Hemingway
Lolita av Vladimir Nabokov
Agnes Grey av Anne Brontë
 
Från Sverige
~ Fröken Julie av August Strindberg
~ Hemsöborna av August Strindberg
~ Röda rummet av August Strindberg
~ Utvandrarna av Vilhelm Moberg
~ Invandrarna av Vilhelm Moberg
~ Nybyggarna av Vilhelm Moberg
~ Sista brevet till Sverige av Vilhelm Moberg
~ Gösta Berlings saga av Selma Lagerlöf
~ Mor gifter sig av Moa Martinson
~ Singoalla av Viktor Rydberg
~ Doktor glas av Hjalmar Söderberg 
 
 
SERIER - Läsa minst 10 serier (hela serien, eller minst 2 st böcker)
Gemma Doyle series by Libba Bray
~ A Great and Terrible Beauty
~ Rebel Angels
~ The Sweet Far Thing
 
The Mortal Instruments series by Cassandra Clare
~ City of Bones
~ City of Ashes
~ City of Glass
 
The Immortals series by Alyson Noel
~ Evermore
~ Blue Moon
~ Shadowland
 
Caster Chronicles series by Kami Garcia 
~ Beautiful Creatures
~ Beautiful Darkness
~ Beautiful Chaos
~ Beautiful Redemption
 
Delirium series by Lauren Oliver  
~ Delirium
~ Pandemonium
~ Requiem
 
Starcrossed series by Josephine Angelini  
~ Starcrossed
~ Dreamless
~ Goddess
 
Shatter Me series by Tahereh Mafi
~ Shatter Me
~ Unravel Me
 
The Soul Seekers series by Alyson Noël 
~ Fated
~ Echo
~ Mystic
~ Horizon
 
Graceling Realm series by Kristin Cashore
~ Graceling
~ Fire
~ Bitterblue
 
Bloodlines series by Richelle Mead
~ Bloodlines
~ The Golden Lily
~ The Indigo Spell
 
The Iron Fey series by Julie Kagawa
~ The Iron King
~ The Iron Daughter
~ The Iron Queen
~ The Iron Knight
 
The Lord of the Rings series by J.R.R. Tolkien 
~ The Hobbit
~ The Fellowship of the Ring
~ The Two Towers
~ The Return of the King  
 
 
ROMANER - Läsa samtliga av dessa böcker
Engelska
Anna and the French Kiss by Stephanie Perkins  
~ Before I Die by Jenny Downham 
This is Not a Test by Courtney Summers
~ The Host by Stephenie Meyer
The Edge of Never by J.A. Redmerski
Sempre by J.M. Darhower
Flat-Out Love by Jessica Park
 
Svenska
~ Förr eller senare så exploderar jag av John Green 
Jellicoe Road av Melina Marchetta
Dash och Lilys utmaningsbok av Rachel Cohn, David Levithan
Den tomma stolen av J.K. Rowling
Charlotte Hassel av Frida Skybäck
Något måste hända nu av Anna Lindberg
Cinderav Marissa Meyer
Paris, chérie av Ida Pyk
Blink av Mette Finderup
~ Under tiden av Stefan Casta
En kvinnas hjärta av Agneta Sjödin
I begynnelsen var Bob av Meg Rosoff
Vila i frid av Sofie Sarenbrant
Paradisoffer av Kristina Ohlsson

Christmas lighting

Det bästa med mörkret på julen är att kunna tända ljus och bara läsa! 

Losing It

av  Cora Carmack
 
Virginity. Bliss Edwards is about to graduate from college and still has hers. Sick of being the only virgin among her friends, she decides the best way to deal with the problem is to lose it as quickly and simply as possible-- a one-night stand. But her plan turns out to be anything but simple when she freaks out and leaves a gorgeous guy alone and naked in her bed with an excuse that no one with half-a-brain would ever believe. And as if if that weren't embarrassing enough, when she arrives for her first class of her last college semester, she recognizes her new theatre professor. She'd left him naked in her bed about 8 hours earlier.
 
Boken börjar rakt på sak: Bliss är en oskuld och vill inte vara det längre. Hon bestämmer sig tillslut för en kille som verkar passande och de går hem till henne. Hon bestämmer sig i sista sekund för att backa ur och försvinner ut ur lägenheten. När hon kommer till skolan och träffar en av hennes nya lärare ser hon att det är samma person hon lämnade för några timmar sedan... Ja, det är nog en bra beskrivning på bokens början. 
 
Det är vissa delar jag önskar att boken hade lite mer innehåll, lite mer kvalitet, men den är väldigt lättläst och underhållande. Jag insåg snabbt att boken skulle vara svår att lägga ner. Den hade ett snabbt tempo som fick en att hela tiden vara uppmärksam. Idén kanske inte är så originell, men vilka är det egentligen? Den här boken räcker för lite underhållning och New Adult-material
 
Den hade till och med vissa ställen där jag började skratta:
 
“Are you waiting for an invitation?” I asked, eyeing him standing carefully outside my door. “Is this the part where you tell me you’re a vampire?” He chuckled. “No, I promise the paleness is only because I’m British.”

Sonjas sista vilja

av Åsa Hellberg
 
Del 1 av 2. Det tillhörde ovanligheterna att en död kvinna låg utanför entrén till Åhléns, men Sonja Gustavsson hade aldrig varit en särskilt vanlig kvinna. Hon hade inte planerat att dö mitt i Farsta centrum, men om hon vetat att det var där det skulle ske hade hon inte haft något emot det.
 
Däremot hade hon planerat allt för sina väninnor, Maggan, Rebecka och Susanne, som chockas rejält av hennes testamente. De får dela på allt – alla miljoner och alla spännande investeringar. Men först måste de uppfylla vissa villkor … Vill de och kan de göra Sonja till viljes? 
 
Det blev lite annorlunda när jag läste den andra delen före den första. Det var några saker jag redan skulle hända, men annars var boken minst lika bra som den första, som jag älskade. Jag läste den första delen på en semester på en spansk ö. Då var det underbart att ligga i solen och läsa lite lättsam svensk litteratur. Denna bok läste jag för några veckor sedan när det var snöstorm i Stockholm. Jag tror det var nästan ännu mer passande.
 
Bokens innehåll är spännande, roligt, romantisk och allmänt bra! Det är roligt att följa alla tre kvinnor och se hur deras liv ändras. Hur en människa kan påverka så mycket. Självklart är det ett testamente, som de måste följa om de vill ha sina pengar. Det som förvånar mig mest med böckerna är hur dem får mig att skratta hela tiden. Det finns så många klockrena skämt och allmänt roliga situationer som blir så pinsamt roliga. 
 
Den är en stumtals förutspående bok. Ofta vet jag vad som ska hända och hur det ska gå, men ibland överraskade den rejält. Det är väldigt annorlunda att läsa svensk chick-lit när jag denna månad nästan bara läst engelsk ungdomslitteratur. Dessa kvinnor är inte jätteunga och därför blir handlingen något annorlunda. De är alla tre i lite olika åldrar har jag för mig, men det gör inget för berättelsen. Det gör den definitivt lite bättre och man får följa hur alla tres liv utvecklas och förändras. 
 
 
Del 1. Sonjas sista vilja
Del 2. Sonjas hemlighet (recension)
 

OCH VINNAREN ÄR...

... MIRIAM (http://schitzo-cookie.blogspot.se). 
 
Så snart jag vet att Miriam har fått sitt paket och öppnat det (jag vill ju att det ska vara en överraskning), då får ni också reda på vilka böckerna var. Det är fyra olika former (inbunden, pocket osv) och fyra olika genrer (ungdomsbok, chick-lit osv) på böckerna och jag har recenserat och älskat samtliga. 
 
 
Men ni andra behöver inte vara ledsna. Snart kommer det upp en nyårs-tävling för att fira in nästa fantastiska läsande år! Då kommer tre böcker presenteras och den som vinner får välja vilken bok som hen vill läsa och få!
 
 
Här har ni några rekommendationer på böcker från kommentarer på tävlingen:
 
Frida - Jellicoe Road av Melina Marchetta. Det är en av mina absoluta favoritböcker, och varje gång som jag läser om den älskar jag den bara ännu mer. Det är en bok som kräver lite av läsare (och kan upplevas långsam och förvirrande i början), men när man väl kommer in i den är den helt fantastisk. Marchetta skriver på ett otroligt fint sätt, och karaktärerna är så underbara att man inte vet var man ska ta vägen.
 
Beate - Divergent av Veronica Roth. Jag köpte den faktiskt för mer än ett halvår sedan men läste den inte förrän förra veckan, och GUD vad jag älskade den! Extremt värd att läsa, helt fantastisk bok!
 
Lovisa - Fahrenheit 451 av Ray Bradbury. Det är en väldigt häftig dystopi, som är relativt lik världen vi faktiskt lever i (boken skriven 1951 typ!). Men det handlar om böcker och ord och vilken kraft/betydelse/påverkan detta faktiskt kan ha! Jättebra!
 
Ellie - The Fault in Our Stars av John Green. Det är världens finaste bok som har allt. Humor, kärlek, sorg (MASSAAAA, jag grät i typ 3 timmar trodde jag skulle dö) och är helt magisk. Världens finaste språk och karaktärer och omgivning och allt åh. Älskar den mer än nästan allt.
 
Anna - Anna and the French Kiss av Stephenie Perkins. För alla som vill ha en sött och romantisk berättelse. Killhuvudrollen St. Clair är dessutom en av mina absoluta killhuvudroller. Anna and the French Kiss är en bok som jag gärna plocka fram ut bokhyllan och bläddra i.

Fjärde advent

Idag är det sista dagen att vara med i min hemliga jultävling om ett bokpaket. För övrigt ska jag bara läsa hela dagen (hela lovet egentligen). Igår läste jag klart Colleen Hoovers nya bok Hopeless, och herregud (!!!) vad bra den är! Recension kommer snart, men nu ska jag läsa den andra delen i serien Thoughtless, som heter Effortless (i mars kommer även tredje boken ut). Klicka på bilderna för att komma till böckerna på goodreads. 
 

Yoga med Malin: min kropp, min själ, mitt andetag

av Malin Berghagen
 
Yoga är enkel träning för kropp och själ, men kan samtidigt vara så mycket mer. Malin Berghagen, en av Sveriges populäraste inspiratörer inom området hälsa och medveten livsstil och med mångårig erfarenhet av yoga, släpper nu en efterlängtad bok om hur vi med yogans hjälp kan vårda både kropp och själ. Malin berättar på ett nära och personligt sätt om sitt möte med yogan och hur den kom att bli en självklar del i hennes vardag. Efter år av dåligt självförtroende finner hon i yogan ett stöd att gå vidare och utvecklas som människa. Att våga ställa frågan: Vem är jag? Lever jag egentligen det liv jag vill leva?
 
Har ni någonsin läst en sådan vacker bok att ni bara inte vill släppa den? Jag försår känslan nu. Förutom alla texter om Malins liv är det mycket "teori" om yoga. Det är en bok som är precis som jag vill ha den. Ibland kan du bläddra och hitta ett recept och ibland hittar du lite nya yoga-ställningar. Det är helt fantastiskt! 
 
Det känns lite som en biografi, utan att vara en biografi. Man får följa hennes liv och samtidigt lära sig om yoga. Hur yoga hjälper men också är ett underbart sätt för att bara koppla av eller leva ett ännu bättre liv. Herregud, det låter som jag är frälst, och det är jag kanske också lite. Min mor har under många år utövat yoga och mår otroligt bra av det. De fåtal jag har gjort tillsammans med henne har varit otroligt jobbiga fysiskt, men väldigt lättande psykiskt. Jag känner hur hela huvudet kopplar av och hur sinnet blir lugnt. 
 
Att läsa Malins historia är väligt smärtsamt. Att följa en person som har levt lite med en strålkastare på sig hela sitt liv, i alla fall hennes föräldrar. Man får se hur livet kan se ut om allt går fel och hur många val som påverkar hur man lever och vad man gör. Självklart får man också sedan följa Malins liv genom yogan och hur hon mår idag, men sin familj. Jag skulle säga att vem som helst skulle tycka om den här boken. Den är underbar att ha på tv-bordet hemma som bara en fin detalj, och ibland kan man sätta sig och bläddra lite i den. Till och med mina kompisar har ibland satt sig i en av våra fåtöljer och börjat bläddra. Ungefär en timme senare kan jag inse att dem inte sett någonting i filmen vi kollade på. Dem var fullt upptagen med att läsa Malins bok. Det kallar jag ett bra omdöme!
 
 
 

Påminnelse: TÄVLING

Glöm inte bort att delta i min tävling för att vinna ett hemligt bokpaket. Nu är paketet inslaget och ligger nerpackat i en låda och redo att lämnas på posten. Allt jag ska göra är att dra en lott när tävlingen är avslutad den 23 december 23.59. Paketet kommer att skickas med posten och vara spårbart. Direkt när du vinnit tävlingen och jag fått din adress kommer du motta en kod, så du kan spåra paketet. 
 

Ett dockhem & De blå skorna & Ella gör sig fri

 
av August Strindberg
Jag var hos krigskommissarien häromdan och frågade om man enligt svensk lag har rättighet att röka ihjäl sin hustrus väninnor! Nej, det hade man inte. Och hade man det, så vågade man inte, för då var det slut med ens.
 
En riktig klassiker. Jag har tidigare läst ett par böcker av Strindberg, men den här novellen var underbar. Jag älskar franskan och på grund av jag pluggat franska i över 6 år förstod jag det. Jag kan dock förstå att dem som inte förstår tycker att det är lite irriterande. Men förutom det tycker jag att den är mysig och har ett gammalt språk. 
 
 
av Linda Olsson
Det är så att min far gick bort nyligen. Och skorna var en del av det han lämnade efter sig. Och jag har som sagt aldrig sett dem förr. Det är ett par ljusblå mockaskor. Damskor. Storlek 36. Aldrig använda. Jag begriper inte var min far fått tag på dem. Eller vad han tänkt sig att jag skulle göra med dem.
 
Jag älskar den här novellen! Den har underbart språk, lagom spänning och ett lagom oväntat slut. Den handlar egentligen om hur livet kan vara efter en bortgång. Det här "vuxna barnet" vet inte vad hen ska göra med skorna, som löper genom hela texten. 
 
 
av Karin Boye
Han såg upp och nickade, då hon kom in. I själva verket skulle det gjort henne detsamma, i vilket tillstånd hon funnit honom. Det som skulle sägas, det måste sägas
 
Jag önskar att jag skulle gilla den här novellen mer än jag gjorde... Det hände inte mycket och händelserna var väldigt tråkiga. Trots att den är väldigt gammal, är språket väldigt enkelt. Det var en av fördelarna och gjorde att jag fortsätta läsa den. 
 

OMG, den finns att köpa nuuuu!

Jag skrev innan att den skulle komma ut till nyår, men Colleen har lagt ut den tidigt som e-bok. Paperback kommer ut nästa år och jag kommer vara den första som köper den. Just nu läser jag den på min iPad, och herregud vad boken är bra! Ni måste läsa den nu! 
 
Ni kan köpa e-boken på Amazon US, Amazon UK, Smashwords och iBooks
 

Jag tror jag klarar det! 3 böcker kvar...

Beautiful Disaster

av Jamie McGuire
 
Part 1. Abby Abernathy is a good girl. She doesn’t drink or swear, and she has the appropriate number of cardigans in her wardrobe. Abby believes she has enough distance from the darkness of her past, but when she arrives at college with her best friend, her path to a new beginning is quickly challenged by Eastern University’s Walking One-Night Stand.
 
Travis Maddox, lean, cut, and covered in tattoos, is exactly what Abby wants—and needs—to avoid. He spends his nights winning money in a floating fight ring, and his days as the ultimate college campus charmer. Intrigued by Abby’s resistance to his appeal, Travis tricks her into his daily life with a simple bet. If he loses, he must remain abstinent for a month. If Abby loses, she must live in Travis’s apartment for the same amount of time. Either way, Travis has no idea that he has met his match.
 
Jag har snart läst alla böcker på en av New Adult-topplistorna... Den här ligger för närvarande etta och jag kan inte hålla med mer! Från de första sidorna var jag fast och den enda gången jag var tvungen att lägga ner boken var när klockan var 5 på morgonen och jag skulle gå upp vid 7. Jag fick 2 timmars sömn och fortsatte läsa som en galning när jag kom hem från skolan. 
 
Det här är inte bara en bra bok, den är så speciell. Jag känner alla råa känslor och karaktärerna blir så färgstarka. Huvudkaraktärerna är alla väldigt olika, men håller ihop som en familj. Det är underbart att få vara i Abbys världs för några dagar. Boken var perfekt lång och all drama var precis lagom mycket. Abbys liv är speciellt och det som gjorde spänningen på topp var hela tiden några hemligheter från hennes förflutna, också Travis förflutna. 
 
Det känns dock som att boken inte riktigt knöts ihop. Jo, den slutade ju bra och så, men många saker var väldigt öppna. Jag har fortfarande frågor om Travis och Abbys bakgrunder och saker som hände i boken. Många av deras känslor som de kände indikerade att de hade varit med om något tidigare, men så fick vi inte veta var det var... 
 
Som ni kanske vet så är detta del ett i en serie. Del två kommer ut 16 april 2013. Det är långt kvar, men ändå bara 4 månader. Den ska vara i Travis perspektiv (POV) och det gör mig så glad! Jag vet inte om jag kommer önska att vi fick fortsätta vara med Abby, men jag undrar verkligen vad som pågår i hans huvud. Hoppas det är en fortsättning på historien och inte bara samma historia med hans ögon. Förhoppningsvis gör hon det hela till en trilogi, eller ännu fler böcker. Kanske kommer man få följa några av de andra karaktärerna. Det hade varit intressant!
 

Kommande recensioner

Snart kommer ni få se recensioner på de här skönheterna! 

"We Accept the Love We Think We Deserve"

~ Stephen Chbosky, The Perks of Being a Wallflower
 
En av världens bästa filmer, någonsin

Vampire Academy - Omslagsduell

Vilken av dessa tre designer gillar ni mest? De andra böckerna i samma kollektion är i princip likadana. Jag har själv första boken, Törst, från Fenix förlag och bok 2-5 från Bonnier Carlsson. Den sista boken hade inte kommit ut på svenska när jag läste dem, så den har jag på engelska, från UK (Penguin). 
 

On the Island

av Tracey Garvis-Graves
 
When thirty-year-old English teacher Anna Emerson is offered a job tutoring T.J. Callahan at his family's summer rental in the Maldives, she accepts without hesitation; a working vacation on a tropical island trumps the library any day. T.J. Callahan has no desire to leave town, not that anyone asked him. He's almost seventeen and if having cancer wasn't bad enough, now he has to spend his first summer in remission with his family - and a stack of overdue assignments - instead of his friends.
 
Anna and T.J. are en route to join T.J.'s family in the Maldives when the pilot of their seaplane suffers a fatal heart attack and crash-lands in the Indian Ocean. Adrift in shark-infested waters, their life jackets keep them afloat until they make it to the shore of an uninhabited island.
 
Now Anna and T.J. just want to survive and they must work together to obtain water, food, fire, and shelter. Their basic needs might be met but as the days turn to weeks, and then months, the castaways encounter plenty of other obstacles, including violent tropical storms, the many dangers lurking in the sea, and the possibility that T.J.'s cancer could return. As T.J. celebrates yet another birthday on the island, Anna begins to wonder if the biggest challenge of all might be living with a boy who is gradually becoming a man.
 
Jag trodde inte att jag skulle gilla den här boken. Men efter att den fått så många bra betyg var jag bara tvungen att ge den en chans, och det är jag så glad över! Som jag brukar nämna i mina recensioner så inser jag att en bok är riktigt bra om jag går och tänker på den dag efter dag, eller helst vecka efter vecka, och det har jag gjort. Jag läste ut den för några dagar sedan och jag kan inte förmå mig att börja läsa något nytt. Boken har fastnat i mitt huvud och den lämnade mig väldigt berörd. 
 
Jag gillar nästan allting med boken väldigt skarpt. Den blir aldrig långsam och jag undrade aldrig när dem skulle bli räddade. Helt plötsligt kom bara en tsunami och så var de hemma igen, typ. Men det var lika roligt att följa deras liv hemma som på ön. Nu hade de nya problem och de hade varit borta i tre och ett halvt år. Dem hade missat mycket. 
 
Som vanligt tar det några kapitel extra för mig att komma in i boken när det är berättande från båda sidorna. I detta fall hade de varannat kapitel ur varandras synvinklar. Ibland glömde jag bort vem som var vem och då blev allt lite förvirrande, men eftersom de bara var två människor totalt, och olika kön dessutom, var det inte så svårt att komma underfund med det snabbt. 
 
Självklart inledde de inget sexuellt förhållande förens T.J. var över 18. Det här är ändå en amerikansk roman, och då ska allt vara lagligt... Allt var inte heller helt enkelt. Till och med på ön diskuterade dem hur de skulle göra om de kom hem: 
 
It would be like eating your favorite food. At first, it would be great but after a while you wouldn't want it anymore. It wouldn't taste as good.” - Anna
 
Jag är glad att den slutade lyckligt. Annars hade jag blivit arg. Haha, men om den slutade på något annat sätt än dem tillsammans, då hade jag gett boken en stjärna av fem (goodreads, ni vet..). Men nu fick den sig en värdig stark fyra och jag hoppas att alla som gillar liknande böcker också älskar den här!

Book Haul - 17/12-12

Nu på Facebook

TÄVLING: Vinn ett julpaket!

Nu har du chansen att vinna ett paket med jättefina böcker! Tävlingen pågår fram till 23 december kl 23.59 och mejl kommer skickas ut till vinnaren i mellandagarna. Det kommer vara aktuella böcker, som jag själv gillar och är i väldigt bra skick (nya). 
 
Jag och min katt önskar er alla lycka till!
 
För att vara med behöver du:
1. Fyll i ditt namn (förnamn och ev efternamn, ex Sara U eller Sara Uggsdotter)
2. Fyll i din epostadress, som du kollar minst en gång i veckan
3. Tipsa om en bok som du tycker extra mycket om
4. Skriv allt detta i en kommentar till DETTA inlägg!
 
Gilla gärna min helt nya Facebook-sida! Där jag kommer uppdatera om viktiga och roliga saker inom bokvärlden! Självklart är detta inget krav för att vara med i tävlingen.
 
Ungefär så här kommer paketet att se ut, fast med julpapper såklart! 
 
(Ni behöver inte skriva om tävlingen på er blogg etc, men jag blir extra glad om ni gör det!) 

Ringarnas herre

Jag har fortfarande inte läst de berömba Sagan om ringen-böckerna. Men nu börjar jag bli lite splittrad om jag ska göra det, eller ej. Hur gammal var ni när ni läste böckerna? Om ni nu gjorde det... Haha. Eller ska du kanske göra det?
 
 
Det är fest hos hoberna, ett småväxt folk som vill leva i lugn och ro med skummande öl och goda historier. Men i deras ägo finns en märkvärdig ring, Härskarringen, som kan förvandla gott till ont. Långt bort i skugglandet Mordor gör den onde trollkarlen Sauron upp planer på att erövra ringen. Hoberna har bara en utväg - att förstöra ringen i Domedagsklyftan. Ett litet utvalt sällskap med hoben Frodo i spetsen ger sig iväg på det ödesdigra uppdraget, en vandring fylld av äventyr och fasor.

Seduced in the Dark

av C.J. Roberts
 
Part 2 of 2. What is the price of redemption? Rescued from sexual slavery by a mysterious Pakistani officer, Caleb carries the weight of a debt that must be paid in blood. The road has been long and fraught with uncertainty, but for Caleb and Livvie, it’s all coming to an end. Can he surrender the woman he loves for the sake of vengeance? Or will he make the ultimate sacrifice? 
 
Jag visste inte hur jag skulle "betygsätta" den första delen i serien förens jag hade läst den andra och sista delen i The Dark Duet-series. Eftersom allt lämnas öppet i första var jag väldigt tacksam att den andra delen redan fanns att köpa efter jag läst den första. 
 
Först tyckte jag det var väldigt störande när de skiftade i tiden mellan varje kapitel, men när jag kommit till ungefär hälften av boken började jag tycka om det. Det finns så många olika citat jag älskar, men det här citatet skar mest i mitt hjärta. Författaren är så duktig med ord och man riktigt känner Livvies förtvivlan: 
 
I've been doing this a long time - manipulating people to get my way. That's why you think you love me. Because I've broken you down and built you back up to believe it. It wasn't an accident. Once you leave this behind... you'll see that.”  Caleb
 
Ibland trodde jag verkligen att han var död. Jag trodde att han hade dött i en olycka eller liknande. Jag visste att inte Livvie hade dödat honom, men annars trodde jag verkligen att han var borta. fel jag kan ha! Stunden jag visste att han fanns vid liv någonstans bara visste jag att det skulle hända. De skulle äntligen kunna vara tillsammans, på riktigt, utan några konstiga inlåsningar eller behandlingar. 
 
Jag tror det var viktigt för Caleb att han också fick sitt avslut. Inte minst att vi äntligen fick reda på det: vem hans pappa var och hur han såldes av den enda fadersfiguren i hans liv. Men allt slutade så bra tillslut. Tack och lov för det! Caleb fick åka runt under ett år och befria alla kvinnor han sålt och sedan fick Sophia äntligen sin James, James Cole och Sophia Cole, och då var de inte ens gifta. 
 
It seemed to Caleb, the nature of human being revolved around one empirical truth: we want what we cannot have. For Eve, it was the fruit of the forbidden tree. For Caleb, it was Livvie.”  
 
 
Part 1. Captive in the Dark (recension)
Part 2. Seduced in the Dark

Breathe

av Abbi Glines
 
Sadie White's summer job isn't going to be on the beach life-guarding or working at rental booths like most kids her age. With her single mother's increasing pregnancy and refusal to work, Sadie has to take over her mother's job as a domestic servant for one of the wealthy summer families on a nearby island. When the family arrives at their summer getaway, Sadie is surprised to learn that the owner of the house is Jax Stone, one of the hottest teen rockers in the world. If Sadie hadn't spent her life raising her mother and taking care of the house she might have been normal enough to be excited about working for a rock star. - Goodreads
 
Jag läste ut den här boken för ett par veckor sedan och har tänkt på om den har påverkat mig. Tyvärr måste jag säga nej. Den är jättebra och välskriven, men jag saknar något som får mig att tänka efteråt. Den här boken ingår också i en serie (Sea Breeze, #1), men de andra böckerna fokuserar alla på olika karaktärer med olika liv. 
 
Själva storylinen var inte heller så unik. Boken är väldigt förutspående, men det är kanske det som är charmen med den. Just när jag läste boken kunde jag inte lägga ner den, så det måste vara något som är bra med den. Men annars alltså, nej, jag gillar den inte speciellt mycket, fast ändå har den något som gör att jag vill läsa den. Som ni märker är jag väldigt splittrad. Jag trodde att jag gillade den, men sen tänkte jag efter och det är egentligen inget jag gillar med den. Ingenting. 
 
Jag önskar att det var en annan titel på boken, eller att titeln inte associeras till en viss del av boken. Har ni läst den vet ni vad jag pratar om. Här har ni det: 
 
He stole my breathe away the moment we first spoke. He's my air.” - Sadie White
 
Det är lite klichéigt, och krystat.. Jag har inte mycket mer att säga. Vill ni ha något mer underhållande men romantiskt kan ni läsa några av dessa eller dessa böcker! 

Pretty Little Liars

När jag började följa TV-serien Pretty Little Liars (IMDb) blev jag såklar väldigt nyfiken på böckerna. Men liksom True Bloods och The Vampire Diaries böcker så är de mycket sämre än TV-serien. Jag läste i alla fall de tre första böckerna på svenska, sen slutade jag. Dels för att dem var så dåliga, men också för att jag inte ville veta vad som skulle kunna hända i TV-serien. Just nu finns det 13 böcker på engelska och 5 på svenska. Det finns inga planer på att fler ska översättas heller. Det är nog för få som vill läsa böckerna... Har ni läst någon/några av Pretty Little Liars-böckerna? På svenska eller engelska?
 

Nya böcker i December 2012

4.64 of 5 stars 4.64 on Goodreads
 
The Edge of Never by J.A. Redmerski. Twenty-year-old Camryn Bennett had always been one to think out-of-the-box, who knew she wanted something more in life than following the same repetitive patterns and growing old with the same repetitive life story. And she thought that her life was going in the right direction until everything fell apart.
 
Determined not to dwell on the negative and push forward, Camryn is set to move in with her best friend and plans to start a new job. But after an unexpected night at the hottest club in downtown Raleigh, North Carolina, she makes the ultimate decision to leave the only life she’s ever known, far behind. Read more...
 
 4.3 of 5 stars 4.30 on Goodreads
 
Avoiding Responsibility (Avoiding #2) by K.A. Linde. Lexi has finally given up her once destructive relationships and moved onto bigger and better things with a sexy new man in town. Just when she is starting to figure it out with him, her world is tilted once again with a phone call from none other than Ramsey Bridges. A year after his entrance into her life, Ramsey is trying to make amends and does the one thing she never expects—invites her to Jack's wedding.
 
The wedding she had evaded at all costs. But no matter what she does, Lexi can't seem to escape her past with Jack. But does she really want to? Read more...
 
 4.29 of 5 stars 4.29 on Goodreads
 
Fallen Too Far by Abbi Glines. To want what you’re not supposed to have... She is only nineteen. She is his new stepfather’s daughter. She is still naïve and innocent due to spending the last three years taking care of her sick mother.
 
But for twenty-four year old Rush Finlay, she is the only thing that has ever been off limits. His famous father’s guilt money, his mother’s desperation to win his love, and his charm are the three reasons he has never been told no.
 
Blaire Wynn left her small farmhouse in Alabama, after her mother passed away, to move in with her father and his new wife in their sprawling beach house along the Florida gulf coast. She isn’t prepared for the lifestyle change and she knows she’ll never fit into this world. Read more...
 
 4.25 of 5 stars 4.25 on Goodreads
 
Beautiful Things Never Last by Steph Campbell. This is sequel to Grounding Quinn. It’s been almost two years since Quinn's life was changed for good by that Christmas kiss from Ben. Two years of working hard and getting her life together. No more crazy parents looking over her shoulder, no more self destructive behavior and no more secrets. Now, she and Ben share everything— including an amazing apartment, and a beautiful love.
 
In the two years since he met Quinn, Ben’s life has been full of change. After finally sticking up to his mom, he’s cut ties with his family and moved across the country with the only girl he’s ever wanted. But there’s something to be said for feeling needed, and since he and Quinn have been living together, he no longer feels that like he once did.
 
When Quinn is accepted into a summer culinary program in Italy, she is ecstatic. But while she is in a gorgeous country learning gnocchi and pesto, Ben is blowing off her calls and pulling back. Read more...
 
 3.64 of 5 stars 3.64 on Goodreads
 
None of the Regular Rules by Erin Downing. Sometimes, a few dares can change lives... The weekend before the start of senior year, Sophie Erickson and her best friends, Ella and Grace, discover a handwritten list of dares tucked away in the glove compartment of Sophie’s beat-up old Toyota. But this isn’t just any list; it’s a dead girl's bucket list.
 
Sophie's beloved aunt Suzy died as a teenager in a fatal fall, leaving Sophie with an overly cautious family, a few fading photographs, and a bucket of bolts that barely passes for a car. But now, Sophie has Suzy’s list of the things she wanted to do in her last year of high school. Sophie can't help but wonder: What would happen if she tried to fulfill Suzy’s last wishes, to live out the longed-for life of her aunt, her hero? Read more...

Captive in the Dark

av C.J. Roberts
 
Part 1 of 2. Caleb is a man with a singular interest in revenge. Kidnapped as a young boy and sold into slavery by a power-hungry mobster, he has thought of nothing but vengeance. For twelve years he has immersed himself in the world of pleasure slaves searching for the one man he holds ultimately responsible. Finally, the architect of his suffering has emerged with a new identity, but not a new nature. If Caleb is to get close enough to strike, he must become the very thing he abhors and kidnap a beautiful girl to train her to be all that he once was.
 
Eighteen-year-old Olivia Ruiz has just woken up in a strange place. Blindfolded and bound, there is only a calm male voice to welcome her. His name is Caleb, though he demands to be called Master. Olivia is young, beautiful, naïve and willful to a fault. She has a dark sensuality that cannot be hidden or denied, though she tries to accomplish both. Although she is frightened by the strong, sadistic, and arrogant man who holds her prisoner, what keeps Olivia awake in the dark is her unwelcome attraction to him.
 
Boken börjar med hur man får följa hur Caleb och Olivia möts. Jag var lite osäker när jag läst ut den här boken hur det hels skulle sluta och hur författaren skulle knyta ihop säcken. Det finns så otroligt många trådar... men mer om det i nästa recension. 
 
Jag gillar den! Den är färgstark, annorlunda och väldigt het. Ibland blir det lite obehagligt och jag undrar hur boken egentligen ska sluta. Ibland känner man ett sånt hat mot Caleb och ibland förstår man inte hur vissa blir som dem blir. Det mest spännande är att följa hur deras känslor för varandra förstärks och hur Caleb öppnar sig mer och mer. När Olivia rymde satt jag på nålar under många sidor. Jag trodde faktiskt hon skulle komma undan. Men så blev det inte så. 
 
Direkt när jag slutade läsa den här boken slängde jag mig över nästa. Seduced in the Dark är minst lika bra som denna, med ännu mer spänning och hopplöshet. Den här boken är som ingen annan, och jag tror inte jag kan läsa en som är likadan. 
 
 
Part 1. Captive in the Dark 
Part 2. Seduced in the Dark (recension kommer)

Easy

av Tammara Webber
 
When Jacqueline follows her longtime boyfriend to the college of his choice, the last thing she expects is a breakup two months into sophomore year. After two weeks in shock, she wakes up to her new reality: she's single, attending a state university instead of a music conservatory, ignored by her former circle of friends, and failing a class for the first time in her life. Leaving a party alone, Jacqueline is assaulted by her ex's frat brother. Rescued by a stranger who seems to be in the right place at the right time, she wants nothing more than to forget the attack and that night--but her savior, Lucas, sits on the back row of her econ class, sketching in a notebook and staring at her. Her friends nominate him to be the perfect rebound. 
 
Jag har verkligen börjar älska (!) den nya kategorin New Adult. Den här boken handlar om hur man tar sig igenom ett jobbigt avslutat förhållande och hur man fortsätter leva. Historien är inte lika bra som många andra jag har läst de senaste veckorna, och det har gjort att jag inte har tänkt nämnvärt på boken. Det är trots allt det enda jag tycker gör en favoritbok till en speciell bok: att man kommer ihåg den; att man avgudar den! 
 
Det här är inget om boken speciellt, utan mer om kategorin New Adult; men nästan alla böcker har en huvudperson med en död förälder. Är det inte huvudpersonen är det en annan huvudkaraktär som är med mycket och som påverkar handlingen. 
 
Den är egentligen ganska genomskinlig. Jag listade ut direkt när hon blev "räddad" av Lucas, att de skulle få något tillsammans. Som vanligt får man också följa deras personliga problem och spännande försöka lista ut vad som har hänt med dem som har gjort att dem blivit som dem är. Men det är ingen dålig bok, tvärtom, jag gillar den faktiskt väldigt mycket. Den var underbar att läsa och väldigt beroendeframkallande. Jag i princip sträckläste den och njöt av varje stund. 

The Sea of Tranquility

av Katja Millay
 
I live in a world without magic or miracles. A place where there are no clairvoyants or shapeshifters, no angels or superhuman boys to save you. A place where people die and music disintegrates and things suck. I am pressed so hard against the earth by the weight of reality that some days I wonder how I am still able to lift my feet to walk. Full of rage and without a purpose, former pianist Nastya Kashnikov wants two things: to get through high school without anyone learning about her past and to make the boy who took everything from her pay. All 17 year-old Josh Bennett wants is to build furniture and be left alone and everyone allows it, because it’s easier to pretend he doesn’t exist. (Goodreads)
 
Jag är kär! I en bok! Direkt när jag läste ut den ville jag läsa om den. Den är så himla fin. Nu har det gått över en vecka och den ligger fortfarande nära mitt hjärta och tankar. Alla böcker jag läser jämför jag nu med denna och det är jobbigt hur ingen kan leva upp till dennas fantastiska kvalité!
 
Den handlar om Nastya som inte kan prata. Eller hon kan prata och gör det, men bara när ingen annan hör på. Hon klär sig som en slampa och har mer smink än hela hennes klass tillsammans. En dag är hon ute och springer men tappar bort sig. Hon ser hur ett hus lyser och få syn på Josh. Han känner inte igen henne, eftersom när de ses i skolan har hon ett spackel av svart smink. Det är väldigt intressant att följa hur deras relation förändras och när hon äntligen börjar prata. Det är kul att följa både hennes liv och hans och se hur människor med så ledsna förflutna kan sammanföras och bli något så gott. 
 
Det som gör boken så bra är nog ändå spänningen. Relationerna är fina, men spänningen gör den så levande hela tiden. Det är irriterande viktigt att inte få veta direkt vad som egentligen har hänt, utan få lite små pusselbitar här och där. Vi får i och för sig veta före Josh, men oj, vad spännande det är! Även Joshs historia är intressant, men sorglig förstås, och att leva själv i den ålderna är nog det svåraste i det hela. Jag kan prata om boken hela dagen, men det jag ändå ska säga är LÄS DEN, LÄS DEN!
 
Gillar du den här vill du nog också läsa Slammed och Point of Retreat av Colleen Hoover, Easy av Tammara Webber och Some Girls Are av Courtney Summers. 

The Dark Duet series

Just nu håller jag på att läsa dessa två böcker. Eller rättare sagt den andra i serien om två böcker. Jag har hört mycket blandade åsikter om böckerna på grund av den annorlunda handlingen (läs nedan), men den är väldigt spännande och så annorlunda att jag hela tiden är nyfiken på vad som ska hända. Just nu är den också extra spännande för jag kan ha en aning om att allt inte är som man tror att det ska vara... Oj, där blev jag lite kryptisk. Men jag vill ju inte spoila om någon eventullet tänkte läsa duon. 
 
Captive in the Dark & Seduced in the Dark
 
Caleb is a man with a singular interest in revenge. Kidnapped as a young boy and sold into slavery by a power-hungry mobster, he has thought of nothing but vengeance. For twelve years he has immersed himself in the world of pleasure slaves searching for the one man he holds ultimately responsible. Finally, the architect of his suffering has emerged with a new identity, but not a new nature. If Caleb is to get close enough to strike, he must become the very thing he abhors and kidnap a beautiful girl to train her to be all that he once was.
 
Eighteen-year-old Olivia Ruiz has just woken up in a strange place. Blindfolded and bound, there is only a calm male voice to welcome her. His name is Caleb, though he demands to be called Master. Olivia is young, beautiful, naïve and willful to a fault. She has a dark sensuality that cannot be hidden or denied, though she tries to accomplish both. Although she is frightened by the strong, sadistic, and arrogant man who holds her prisoner, what keeps Olivia awake in the dark is her unwelcome attraction to him. 
 

New Adult

Har ni hört talsts om New Adult? Kategorin är övergången mellan Young Adult och vuxenlitteratur. Böckerna handlar för det mesta om college-ungdomar som har kärleksproblem och knappt träffar sina föräldrar. Här har ni  tips på New Adult-böcker: 
 
 
Läs min recension här. 
 
When Jacqueline follows her longtime boyfriend to the college of his choice, the last thing she expects is a breakup two months into sophomore year. After two weeks in shock, she wakes up to her new reality: she's single, attending a state university instead of a music conservatory, ignored by her former circle of friends, and failing a class for the first time in her life.
 
Leaving a party alone, Jacqueline is assaulted by her ex's frat brother. Rescued by a stranger who seems to be in the right place at the right time, she wants nothing more than to forget the attack and that night--but her savior, Lucas, sits on the back row of her econ class, sketching in a notebook and staring at her. Her friends nominate him to be the perfect rebound.
 
When her attacker turns stalker, Jacqueline has a choice: crumple in defeat or learn to fight back. Lucas remains protective, but he's hiding secrets of his own. Suddenly appearances are everything, and knowing who to trust is anything but easy. 
 
  
 
 
Following the unexpected death of her father, 18-year-old Layken is forced to be the rock for both her mother and younger brother. Outwardly, she appears resilient and tenacious, but inwardly, she's losing hope. Enter Will Cooper: The attractive, 21-year-old new neighbor with an intriguing passion for slam poetry and a unique sense of humor. Within days of their introduction, Will and Layken form an intense emotional connection, leaving Layken with a renewed sense of hope.
 
Not long after an intense, heart-stopping first date, they are slammed to the core when a shocking revelation forces their new relationship to a sudden halt. Daily interactions become impossibly painful as they struggle to find a balance between the feelings that pull them together, and the secret that keeps them apart. 
 
 
 
 
Abby Abernathy is a good girl. She doesn’t drink or swear, and she has the appropriate number of cardigans in her wardrobe. Abby believes she has enough distance from the darkness of her past, but when she arrives at college with her best friend, her path to a new beginning is quickly challenged by Eastern University’s Walking One-Night Stand.
 
Travis Maddox, lean, cut, and covered in tattoos, is exactly what Abby wants—and needs—to avoid. He spends his nights winning money in a floating fight ring, and his days as the ultimate college campus charmer. Intrigued by Abby’s resistance to his appeal, Travis tricks her into his daily life with a simple bet. If he loses, he must remain abstinent for a month. If Abby loses, she must live in Travis’s apartment for the same amount of time. Either way, Travis has no idea that he has met his match.

Månadssammanfattning: November 2012

 
Lästa böcker: 11
Svenska böcker: 6
Engelska böcker: 5
 
Klicka på titeln för att läsa min recension eller på författaren för att läsa mina inlägg om honom eller henne. (Datumen inom parentes är datumet jag läste ut boken.)
 
1. Farsta Fritt Fall av Ulrika Lidbo (1/11)
2. Hypnotisören (Joona Linna, #1) av Lars Kepler (1/11)
3. Gilla hata horan av Johanna Nilsson (2/11)
4. The Perks of Being a Wallflower av Stephen Chbosky (3/11)
5. Sonjas hemlighet (Sonja, #2) av Åsa Hellberg (4/11)
6. En ung kvinnas sista ord av Regine Stokke (18/11)
7. Nya kontakter av Sophie Kinsella (23/11)
8. Slammed (Slammed, #1) av Colleen Hoover (24/11)
9. Point of Retreat (Slammed, #2) av Colleen Hoover (25/11)
10. Breathe (Sea Breeze, #1) av Abbi Glines (28/11)
11. The Sea of Tranquility av Katja Millay (30/11)
 
 
Bästa boken: Jag kan inte välja EN bok, så här är alla mina favoriter för månaden. 
 
Sämsta boken: 

Release Date: New Years Eve, December 31st, 2012

Hopeless by Colleen Hoover
 
Sometimes discovering the truth can leave you more hopeless than believing the lies... That’s what seventeen-year-old Sky realizes after she meets Dean Holder: A guy with a reputation that rivals her own and an uncanny ability to invoke feelings in her she’s never had before. He terrifies her and captivates her all in the span of just one encounter, and something about the way he makes her feel sparks buried memories from a past that she wishes could just stay buried.
 
Sky struggles to keep him at a distance knowing he’s nothing but trouble, but Holder insists on learning everything about her. After finally caving to his unwavering pursuit, Sky soon finds that Holder isn’t at all who he’s been claiming to be. When the secrets he’s been keeping are finally revealed, every single facet of Sky’s life will change forever.
 
 
OMG! Ungefär så kände jag när jag gick in på Colleens hemsida häromdagen. Jag hoppades så klart på en tredje del i Slammed-serien, men den kommer ut nästa år. Hon är klar med den, men vill ändra lite. Men nu får jag vara glad över den här underbara nyheten och eftersom hon själv-publicerar (self-publish, jag vet inte direkt det svenska ordet... jag har blivit amerikaniserad...) så kan man inte pre-order (just det, förhandsbeställa heter det, haha). Men så fort den kommer ut på Amazon (US eller UK) får jag köpa den till min iPad. 
 
Men jag längtar fortfarande som en galning efter en bok om Layken och Will igen. Hon har ju skrivit klart den, men vill bara inte släppa den ännu! Aaaahhh!